Ana Sayfa / Kadınca / #MeToo Time yılın kişisi 2017

#MeToo Time yılın kişisi 2017

2017 Time Yılın Kişisi belli oldu ve #MeToo (Bende) kadın hareketi seçildi. ime dergisi 2017 yılın kişisini seçti. 2016 yılında Time dergisine kapak olarak yılın kişisi seçilen Donald Trump, 2017 yılı için tekrar aday gösterilmişti. Bu sene Kim Jong-Un ve Donald Trump’ın arasında geçeceği düşünülen mücadeleden beklenmedik bir galip çıktı. Birçok güçlü adayın yarıştığı kapak mücadelesinde sürpriz bir grup “yılın kişisi” oldu.

Bende yani #MeToo kadın hareketi Time Dergisi 2017 kişisi seçildi. Time dergisi 2017 yılın kişisini seçti. 2016 yılında Time dergisine kapak olarak yılın kişisi seçilen Donald Trump, 2017 yılı için tekrar aday gösterilmişti. Bu sene Kim Jong-Un ve Donald Trump’ın arasında geçeceği düşünülen mücadeleden beklenmedik bir galip çıktı. Birçok güçlü adayın yarıştığı kapak mücadelesinde sürpriz bir grup “yılın kişisi” oldu.
Time dergisinin bugün yaptığı açıklamaya göre 2017 yılının kişisi; cinsel istismar meselelerini gündeme getiren güçlü kadınların oluşturduğu ‘sessizliği bozanlar’ oldu. Holywood yapımcısı Harvey Weinstein’ın cinsel istismarlarının ortaya çıkarılmasıyla büyüyen “#MeToo” (Bende) adlı tepki hareketinin öncüleri “yılın kişileri” ünvanını alarak Time’a kapak oldu.
Time dergisine kapak olma yarışı birkaç hafta önce Donald Trump’ın “Time dergisinin 2017 yılı kişisi seçildim ancak yoğun olduğum için kapak çekimlerine katılamayacağımı söyleyip, teklifi reddettim” diyerek alevlenmişti. Trump’ın bu sözlerini Time dergisi reddetse bile Donald Trump yinede 2017 yılı için açıklanan adaylardan birisiydi.
Listede Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un bulunuyordu. Başkan Kim Jong-Un 2017 yılı boyunca ABD ve müttefiklerinin karşısında birçok nükleer deneme yaparak özellikle ABD Başkanı Donald Trump’a karşı politikalarını yürütmüştü.

Trump’ın “hasta köpek” ve “kısa ve şişko” diye nitelendirdiği Kim Jung-Un, Trump’ın kendisini aşağılamasını yanıtsız bırakmamış ve Trump’a “yaşlı” ve “provakatör” demişti.
Kapak adaylarının çatışması özellikle bu hafta Kim Jong-Un tarafından talimat verilerek Kuzey Kore’nin bugüne kadarki en kapsamlı nükleer füzesi denemesi Hwasong-15’in fırlatılmasıyla ilişkiler gerilmiş, ABD ve Güney Kore bölgede 230 uçaklık bir hava göstesiyle Kim Jong-Un’a misilleme yapmıştı.
Listede yer alan bir diğer isim ise ABDli avukat ve bürokrat Robert Mueller. Mueller, 2016 yılında yapılan ABD seçimlerindeki Rusya müdahalesini araştıran komisyonun başkanı. Özellikle Donald Trump-Rusya ilişkisini araştıran ve Rusya’nın ABD seçimlerine siber saldırılar ve çeşitli manipülasyonlar ile etki ettiği iddiası üzerinde birçok soruşturma yürüten Mueller, geçen hafta Donald Trump’ın Rusya bağlantıları nedeniyle kovulan danışmanı Michael Flynn’in FBI ile Rusya bağlantıları konusunda işbirliği yapmasını sağlayan önemli isimlerden biri olarak görülüyordu.
Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman Time’ın yayınladığı listenin bir diğer önemli ismi. Muhammed bin Salman, Temmuz ayında “Veliaht Prens” olarak atanmasından sonra Suudi Arabistan’da birçok reformun yapılacağının sözünü vermişti. Suudi Arabistan’ın “ılımlı İslam’a” geçeceğini söylerek şeriat kanunlarıyla yönetilen ülkede ciddi bir adım atan Muhammed bin Salman ayrıca kendi ailesinin birçok mensubunu Kasım ayının başında yürüttüğü “yolsuzluk” operasyonu ile tutuklatmıştı.
ABD’li yönetmen Patty Jenkins bir diğer kapak adayıydı. Jenkins, 2017 yılında “Wonder Woman” adlı film ile büyük başarılar elde etti. Patty Jenkins, çalışmalarıyla “kadının medyadaki temsilini” güçlendiren bir figür olarak görülüyor.
Amerikan futbolunun önemli isimlerinden oyun kurucu Colin Kaepernick 2017 yılında “ırk ayrımcılığına” karşı maç öncesi ulusal marş esnasında diz çökmesi ile gündeme gelmişti. Kaepernick, yaptığı hareket ile bir anda ABD gündemini değiştirmişti. Colin Kaepernick bu hareketi ile 2017 yılında Time’a kapak olabilir.

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting