Ana Sayfa / İlginç / MHP’ye bakanlık veriliyor
BİNALİ YILDIRIM MHP

MHP’ye bakanlık veriliyor

Başkanlık sistemi ile birlikte MHP’ye de bakanlıklar verilecek. Başbakan Binali yıldırım,. Anayasa değişikliği sonrası bazı MHP’li isimlerin de bakanlık koltuğuna oturacağını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu süreçte devlet adamlığı da takdir toplamaya devam ediyor.

AKP-MHP koalisyonu geliyor. Başkanlık sistemine geçildiğinde MHP de bakanlık sahibi olacak açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan. Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçmesi halinde kabinede MHP’den de bakanların yer alabileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifine yönelik eleştiriler için ”Kaygılar yersiz” dedi.

MHP’YE VERİLECEK BAKANLIKLAR

Yeni sistemin adının başkanlık sistemi olduğunu da vurgulayan Yıldırım, projenin kendisine ait olduğunu da söyledi. Uzun süredir bu projenin üstünde çalıştığını belirten Başbakan, ”Bunu başarmak istiyorum” dedi.
Fox TV’nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, yaşanan sürecin MHP’ye de yarayacağını belirterek “Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP’ye yakın, MHP’li bakanlar atanabilir. Sonuçta siyaset toplumun dengelerine göre yapılır” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ’YE ÖVGÜ

Yıldırım, yaşanan süreçteki tavrı nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de övdü.

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı sisteminin sürekli tartışma konusu yapılmasını istemediğini vurgulayan Başbakan, ”Devlet Bey, devleti düşünüyor, çok sorumlu bir devlet adamı” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Avrupa turu başvuru

Ücretsiz Avrupa turu gençler için başvuru yeri ve şartları. kimler ücretsiz Avrupa turuna başvuru yapabilir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting