Ana Sayfa / İlginç / Michael Jackson müzik kataloğu rekor fiyatla satıldı

Michael Jackson müzik kataloğu rekor fiyatla satıldı

Michael Jacksoın’un müzik kataloğunun yarısına 1.2 milyar dolar  verildi. Michael Jackson filmi yakında vizyonda. Sony, Michael Jackson’ın müzik kataloğunun yarısını 1,2 milyar dolara satın aldı. Jackson’ın yeğeni Jaafar, biyografi filminde başrolde.

Müzik tarihinin en pahalı satışı gerçekleşti. Michael Jackson mezarında servet kazandı yine. Sony, müzik endüstrisinin devleri arasında yer alan Michael Jackson’ın efsanevi müzik kataloğunun büyük bir kısmını satın aldı. Anlaşma, Jackson’ın unutulmaz eserlerini içeren bu özel koleksiyonun yarısını kapsıyor ve 1,2 milyar dolar veya daha yüksek bir bedel ödendiği söyleniyor.

EN BÜYÜK ANLAŞMA: MÜZİK TARİHİNİN KÜNYESİNE YAZILDI
NTV’nin Variety’nin haberinden aktardığına göre, detayları gizli tutulan bu anlaşma, tek bir sanatçının müzik koleksiyonu için yapılan en büyük satın alma işlemi olarak kayıtlara geçti. Sony, bu anlaşma ile Jackson’ın unutulmaz şarkılarını ve bestelerini içeren koleksiyonun yüzde 50’sine sahip oldu. “Beat It” ve “Bad” gibi efsanevi şarkıların yanı sıra, Sly Stone ve Ray Charles gibi diğer ünlü sanatçıların eserlerini de içeren bu koleksiyon, müzik endüstrisinin nadir ve değerli hazinelerinden biri olarak kabul ediliyor.
GENİŞ KAPSAMLI DEĞER: SAHNE PERFORMANSLARI DIŞINDA KALDI
Ancak, bu devasa anlaşma Jackson’ın Broadway müzikali ve diğer sahne performanslarını kapsamıyor. Öte yandan, Primary Wave Music şirketi, Jackson’ın müzik kataloğunun yüzde 10’unu elinde bulunduruyor.

MÜZİK TARİHİNİN KÜRSÜSÜNDE: JACKSON’IN DEĞERİNİN FARKINDA
Michael Jackson’ın kayıtlı müzik kataloğu, tarihin en kazançlı kataloglarından biri olarak biliniyor. 1982’de piyasaya sürülen “Thriller” albümü, tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri olurken, 30 kez platin sertifikası alarak rekor kırmıştı.
YENİ BİR YAPIT GELİYOR: “MİCHAEL” FİLMİNDE YEĞENİ BAŞROLDE
Michael Jackson’ın hayatını konu alan yeni bir biyografi filmi, merakla bekleniyor. Antoine Fuqua’nın yönetmen koltuğunda oturacağı film, “Michael” adıyla 18 Nisan 2025’te vizyona girecek. Ünlü şarkıcının 26 yaşındaki yeğeni Jaafar, Jackson’a hayat verecek.

İlginizi Çekebilir

The Simpsons Larry öldü

The Simpsons karakteri Larry öldü. İlk bölümden beri The Simpsons’ta yer alan ‘Larry’ karakteri öldü …

Sınırsız Hosting