Ana Sayfa / Manşet / Mısır Ariş’te cami saldırısı 24 Kasım

Mısır Ariş’te cami saldırısı 24 Kasım

Sina Yarımadası’ndaki Ariş kentinde Camiye bombalı saldırıda ölenlerin sayısı en az 155 oldu 24 Kasım Cuma. Mısır’da son yılların en büyük terör saldırısı camiye yapıldı 24 Kasım günü. 

Son dakika Mısır cami saldırısı haber ve gelişmeleri 24 Kasım 2017. Ariş kentinde camiye intihar saldırısı, terör saldırısında en az 155 kişi öldü, sayı her geçen dakika artıyor. mısır’da camiye saldıran terör örgütü kim?Mısır’ın Sina Yarımadası’nda Al Rawda köyündeki bir cami yakınlarında meydana gelen patlamada 155 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi. Görgü tanıkları, El-Abed’de bulunan bir camiye önce bombalı saldırı düzenlendiği daha sonra ise teröristlerin makineli tüfeklerle ateş açtığını belirtti.

Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahit, bölgeye 25 ambulans sevk edildiğini ve yaralıların El Ariş hastanelerine taşındığını söyledi.

Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.,

MISIR’DA ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi.

Mısır devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenledi.

Reuters haber ajansı, Mısır’da kanlı saldırının üzerine 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

​Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 2014’te terör örgütü DEAŞ’a biat eden Sina yarımadasındaki bazı örgütler bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

 

İlginizi Çekebilir

Kobani davası kararları

Kobani davası kim ne kadar ceza aldı. terör örgütü PKK yöneticilerine büyük ceza. Kobani davası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting