Ana Sayfa / Manşet / Moskova’da yanan AVM Sindika
SİNDİKA MOSKOVA RUSYA

Moskova’da yanan AVM Sindika

Sindika AVM’yi hangi Türk şirketi yapmıştı Moskova’daki. Rusya’da dev AVM yangını ve yanan AVM’yi inşa eden Türk firması. Rusya’nın başkenti Moskova’da “Sindika Alışveriş Merkezi”nde yangın çıkması üzerine yaklaşık 3 bin kişi tahliye edildi. Rus güvenlik yetkilileri yangının kundaklama sonucu çıktığını düşünüyor. Moskova’nın en büyük alışveriş merkezlerinden olan Sindika, 2014 yılında bir Türk inşaat firması tarafından inşa edilmişti.

Moskova yanan ve Türk firmasının yaptıı AVM Sindika’da asrın yangını. Rusya başkenti Moskova’nın en büyük alışveriş merkezlerinden ‘Sindika’da akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler 2014’te Türk inşaat firması ‘Esta Construction’ tarafından inşa edilen AVM’yi kısa süre içinde sardı.

RUSYA EN BÜYÜK AVM YANGINI

İtfaiye ekipleri 10 dakika içinde olay yerine geldi. Yetkililer, yangının kundaklama sonucu çıktığını düşünüyor. Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, alışveriş merkezinin birkaç noktasında aynı anda yangın çıktığını tespit etti.

55 bin metrekarelik alana kurulan Sindika’da çıkan yangın, daha şimdiden ‘asın yangını’ olarak anılmaya başladı. Üç kişinin yaralandığı faciada yaklaşık 3 bin kişi tahliye edildi.

Sigorta şirketleri yangın sonucu oluşan hasarı 6.5 milyar ruble (yaklaşık 406 milyon lira) olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting