Ana Sayfa / Yaşam / Nasıl Yunus Polisi olunuyor?

Nasıl Yunus Polisi olunuyor?

Motosikletli polis yani yunus polisi olmak için ne gerekiyor hangi polisler Yunus polisi yani motosikletli polis olabiliyor? Yunus polisi olmak için motosiklet eğitimi nasıl ve polis motosikletlerinin özelliği ne? polis ve polislik bilgileri yanında sokaklarda sık sık gördüğümüz yunus polisliği de zaman zaman soruluyor. Yunus polisleri nasıl seçiliyor özel bir sınavları var mı ve yunus polisler normal polislerden daha mı çok maaş alıyor araştırılıyor.

Yunus polisliği nasıl olunur., polisler nasıl motosikletli polisliğe geçebilir sorusu. yunus polisi nedir, motosikletli polislerin maaşları nasıl sorusu. Yunus polisleri karakola mı bağlı yoksa emniyet müdürlüklerine mi araştırılıyor.

YUNUS POLİS MAAŞLARI

Yunus polis, otomobille ulaşım sağlayacak olan polislerde daha hızlı bir şekilde olaylara müdahale edebilen polis ekiplerine denmektedir. Genellikle trafiğin sıkışık olduğu ya da dar sokakların olduğu kesimlerde yunus polisler aktif olarak hizmet vermektedir. Motosikletli olarak çalışan yunus polisler üniformaları ve kasketleri ile çalışmaktadır.

MOTOSİKLETLİ POLİS OLMA ŞARTLARI NE?

Motosikletli polislere yunus polis denmesinin amacı halkla kısa sürede yakın ilişkiler kurabilme özelliğinden dolayı verilmiştir. Aynı zamanda yunusların insan canlısı olmaları, her zaman dostluk ve sevecenliği temsil etmelerinden dolayı bu polislere yunus adı uygun görülmüştür.

NEDEN YUNUS POLİS DENİYOR?

Yunus Polis Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Polis Akademisi Mezuniyeti

Yunus polis olmak isteyen kişilerin;

Polis Akademisi
Polis Meslek Yüksekokulu gibi alanlardan mezun olması gerekir.
Polislik alanında lise eğitiminden sonra ya da üniversite eğitiminden sonra polis olacak kişiler aldıkları eğitimler doğrultusunda bazı sınavlara gireceklerdir.

Azim ve İlgi

Polislik mesleğinde hangi alanda hizmet verilirse verilsin mutlaka istekli ve azimli olmak gerekir. Yunus polislik olumsuz hava koşullarında dahi motosiklet ile hareket etmeyi gerektiren bir meslektir. Bu nedenle her türlü koşulda bu mesleği yapmaya gönüllü olmak gerekir.

Yunus polis olabilmek için motosiklet eğitimi almak gerekmektedir.
Özel Şartlar

28 yaşını aşmamış olmak
Kadın yunus polis olabilmek için 1,70 cm, erkek yunus polis olabilmek için 1,75 cm boya sahip olmak
Motosiklet sürebilmek için fiziksel herhangi bir sorunu bulunmamak
Görevi yapmaya herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması
Mülakat

Özel şartları yerine getiren ve gerekli eğitimlere sahip olan kişiler için yunus polislik mülakatı düzenlenmektedir. Kişiler bu mülakatlarda başarılı olmaları halinde özel bir eğitime alınmaktadır.

Motosiklet Eğitimi

Mülakatlardan başarılı bir şekilde geçen adaylar motosiklet eğitimine alınırlar. Motosiklet eğitiminde sadece pratik değil aynı zamanda teorik alanda da eğitimler verilmektedir. Motosiklet ile hızlı manevra yapabilme ve aniden hareket edebilme gibi eğitimler sonrası adaylar yunus polisliğe başlayabilmektedir.

Yunus Polis Maaşları Ne Kadardır?
Yunus polis maaşları her sene değişmekle birlikte yeni başlayan bir polis için 6000 TL ile başlayabilmektedir. Kıdemin artması ile birlikte maaşlar yükselmekle birlikte promosyon ve ikramiyelerle daha da artabilmektedir.

Değerli okurlarımız Nasıl Yunus Polisi olunur haberini verdik. Yunus polisi yani motosikletli polisler ile ilgili, Yunus polis Nasıl Olunur, Yunus Polis maaşı 2021, Yunus polis Nedir, Kadın Yunus polis, Yunus polis yetkileri, Yunus polis maaşı 2020, Yunus polisler neden yakışıklı, Yunus polis eğitimi terimlerini google da aratabilir ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. habermuduru.com olarak tüm polislerimize ve vatan görevlilerine başarılar dileriz..

İlginizi Çekebilir

TikTok Türkiye’de kapanabilir

Türkiye’de TikTok yasaklanabilir. müstehcenliğin, arsızlığın ve namussuzluğun adresi olan TikToık için Meclis devrede. Müstehcen videolar, …

Sınırsız Hosting