Ana Sayfa / Kadınca / Nesrin Sipahi öldü

Nesrin Sipahi öldü

Nesrin Sipahi neci, nereli ve kim? “Yaşa Fenerbahçe” Marşını yazan nesrin sipahi öldü. Usta sanatçı Nesrin Sipahi hayatını kaybetti! ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesiydi.Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan 89 yaşındaki Nesrin Sipahi hayatını kaybetti. Sipahi, aynı zamanda ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz seslerinden biriydi.Nesrin Sipahi’nin ölmediği, ölen sanatçıyla isim benzerliği olduğu açıklandı: Vefat eden sanatçımız, Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’dir. Vefat eden Nesrin Hanım’ın da asıl adı Nesrin Sipahi’dir ve karışıklıklar nedeni ile daha sonra sahne adını Nesrin Ersipahi yapmıştır. (Onur Akay)

Nesrin Sipahi neci, nereli, yaşı ve kim? Nesrin Sipahi ne zaman kaç yaşında öldü.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan 89 yaşındaki Nesrin Sipahi hayatını kaybetti. Sipahi, aynı zamanda ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz seslerinden biriydi.

60’lı yılların en önemli assolistleri arasında yer alan usta sanatçı Nesrin Sipahi’nin, vefat ettiği öğrenildi.

Acı haberi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, sanatçının ani gelişen bir rahatsızlık sonucu dün hayatını kaybettiğini söyledi.

Fenerbahçe marşının unutulmaz seslerinden olan Nesrin Sipahi, geçtiğimiz Şubat ayında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından, ‘Zaferin Rengi’ filminin galasına davet edilmiş ve son olarak orada görüntülenmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan Nesrin Sipahi, 89 yaşındaydı.

NESRİN SiPAHİ KİMDİR?
29 Ekim 1934 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nesrin Sipahi, Müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı. Klasik Türk müziğine olan yeteneği fark edilince ise büyük bestekâr Şerif İçli’den dersler aldı. İstanbul Radyosu’nda münferit programlara çağrılırken, açılan sınava girerek 1953 yılında TRT Ankara Radyosu’nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. Radyoda Ferit Ruşen Kam, Refik Ahmet Sevengil, Halil Bedii Yönetken, Suphi Ziya Özbekkan ve Ekrem Güyer gibi, dönemin büyük hocalarıyla çalıştı. İlk plağı “Bir rüzgârdır gelir geçer sanmıştım” isimli ilk plak çalışması, 1957 yılında Odeon Plak Şirketi’nden çıktı.

1965 yılında Tamer Yiğit’le başrolünü paylaştığı “Kalbimdeki Serseri” isimli müzikal filmde oynadı. 1974 yılında o dönemin Fenerbahçe futbolcularıyla kulübün bilinen ilk marşı olan sözleri Fecri Ebcioğlu’na ait Yaşa Fenerbahçe’yi söyledi.

1965 tarihli yönetmenliğini Ülkü Erakalın’ın yaptığı Veda Busesi adlı filmde kullanılan şarkıları Nesrin Sipahi seslendirdi. Başrollerini Türkan Şoray ile Tunç Okan’ın paylaştığı filmde kullanılan Veda Busesi başlıklı Yusuf Nalkesen bestesi şarkı, satış rekoru kırarak Sipahi’ye Altın Plak Ödülü kazandırdı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı unvanı verildi. Uzun yıllar gazinolarda assolistlik de yapan sanatçı, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne lâyık görüldü. Nesrin Sipahi, ödülünü 9 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Nesrin Sipahi’nin ölmediği, ölen sanatçıyla isim benzerliği olduğu açıklandı: Vefat eden sanatçımız, Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’dir. Vefat eden Nesrin Hanım’ın da asıl adı Nesrin Sipahi’dir ve karışıklıklar nedeni ile daha sonra sahne adını Nesrin Ersipahi yapmıştır. (Onur Akay)

İlginizi Çekebilir

Ardahan Öztoprak kadın oldu

Cinsiyet değiştiren Ardahan Öztoprak, Ayda ismini aldı. Çiçek Dilligil’in 27 yaşındaki oğlu kadın oldu. Ünlü …

Sınırsız Hosting