Ana Sayfa / Genel / Nijerya güneyde yaşayan ubang halkı dil
MURAT YILDIRIM KİM MİLYONER OLMAK İSTER

Nijerya güneyde yaşayan ubang halkı dil

Nijerya’nın güneyinde yaşayan ubang halkında hangi ikisi farklı dilde konuşurlar.Dünyanın en çok kazandıran ve Türkiye’de televizyon ekranlarının en çok izlenen bilgi ve kültür yarışması Milyoner yarışması yeni bölümüyle Atv ekranlarında . Milyoner’de az önce sorulan soru izleyenleri televizyon ekranlarına kilitledi . İşte milyoner’in sorusu ve cevabı: Nijerya’nın güneyinde yaşayan ubang halkında hangi ikisi iki farklı dilde konuşurlar?

a yetişkinler ve çocuklar

b tüccarlar ve çiftçiler

c kadınlar ve erkekler

d evliler ve bekarlar

doğru yanıt:c

1960’ta gelen bağımsızlık

Ülkede, ilk başkent Lagos’taki bir meydanda bağımsızlık dönemi lideri Tafewe Balewa’nın yaptığı konuşmayla bağımsızlık ilan edildi. Lagos’ta eski bir at yarışı alanı olan meydan şu anda konser ve tören gibi etkinlikler için kullanılıyor.

Darbeyle 1966’da öldürülene kadar 6 yıl ülkenin lideri olan Tafewe Balewa’nın adıyla anılan meydanın bekçisi olarak görev yapan Nijeryalı Hafeez Bello Ilyasu, 1 Ekim 1960’taki bağımsızlık gününün hala hatırında olduğunu söyledi.

O dönem genç bir öğrenci olan Ilyasu, AA muhabirine, bağımsızlık gününü anlattı. 74 yaşındaki Ilyasu, Belawa’nın konuşması sırasında meydanda olduğunu, herkesin İngiliz sömürgeliğinden bağımsız bir ülke haline gelmenin heyecanı ve coşkusunu yaşadığını aktardı. İlyasu, şunları kaydetti:

“Bağımsızlığın ilanı burada yapıldı. Ben o zaman öğrenciydim. O tarihi günde buradaki alanda öğrenciler olarak üniformalarımızla tören geçidi yaptık. Çok ilginçti, o gün hala aklımda.”

İlginizi Çekebilir

Tavuk tecavüzcüsü tutukandı

Mersin’de tavuğa tecavüz eden adam tutuklandı tavuk tecavüzcüsü tutuklandı şimdi hapiste. Mersin’de kaydedildiği öne sürülen …

Sınırsız Hosting