Ana Sayfa / Kime Ait / NOTAM ne demek. nerede kullanılır?

NOTAM ne demek. nerede kullanılır?

NOTAM açılımı, ne demek. nerede kulanılıyor. Havacılıkla ilgili terimler ve anlamları. NOTAM anlamı ne? Havacılıktaki ikaz yayınına NOTAM denir.

Türkiye NOTAM verdi. NOTAM anlamı manası ve nasıl nerede kullanılır NOTAM ne için kullanılır bilgisi. NOTAM (Notice to airman), uçuş harekatı ile ilgili görevlilere herhangi bir çalışma, hizmet, yöntem ya da tehlikenin varlığı ile her türlü değişikliklere ait bilgileri zamanında duyurmak için yapılan bir ikaz yayınıdır.

PİLOTLARA NOTAM

Pilotlar, her uçuş öncesinde brifing ofislerinden ya da Dispatcher’lerden gidecekleri yol ve meydan hakkında yayınlanmış olan bültenleri yani NOTAM’ları alır, yolların kısıtlayıcı bölümleri üzerinde çalışır, hangi sahaların tahditli olduğu hakkında fikir sahibi olurlar. Ancak burada asıl görev hava trafik kontrolörlerine düşmektedir.

Hava trafik kontrolörleri çalışmaya başlamadan önce kendi sorumluluk sahalarını ilgilendiren, o günün yayımlanmış NOTAM’lı bölge bilgilerini inceler, trafik idaresini nasıl yapacaklarını bu bilgileri referans alarak önceden planlarlar.

Siz değerli okurlarımıza NOTAM nedir bilgisini aktardık. NOTAM ve havacılık, sivil havacılıkla ilgili daha fazlası için,”NOTAM sorgulama, NOTAM Haritası, Notam nedir, NOTAM SHGM, NOTAM Turkey, Notamtr, Notam map Turkey, NOTAM’lar” terimlerini google da arayabilir daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Ankara emekli mitingi tarihi ve saati

Emekli mitingi Ankara kaç kişi katıldı katılacak bilgisi. 26 mayıs Ankara büyük emekli mitingi. CHP …

Sınırsız Hosting