Ana Sayfa / Kadınca / Ocak ve fırında leke ve yağ temizleme

Ocak ve fırında leke ve yağ temizleme

En kolay fırın ve ocak temizleme nasıl yapılır sorusu. Ocak ve fırındaki leke ve yağları temizlemenin pratik yolu.

Fırın ve ocaktaki yağları kolay temizleme yolu. Ocağınıza sıçrayan yağ lekelerini nasıl temizlersiniz? Muhtemelen yanlış temizliyorsunuz. Çünkü ocağınızda bulunan yağ lekelerini temizlemenin en iyi ve en kolay yolu bu. İşte yağlardan kurtulmak için yapmanız gerekenler.

Muhtemelen onlara aşina olacaksınız: Leziz bir yemek pişirdikten hemen sonra ocağınızda bir anda ortaya çıkan yağ lekeleri. Çok amaçlı bir temizleyici ile ne kadar fırçalarsanız fırçalayın, kaybolmayan bu lekeler. Temizlemenin çok daha iyi bir yolu var ve muhtemelen ihtiyacınız olan her şeye zaten sahipsiniz.

1-010.jpg

HANGİ MALZEMELERE İHTİYACIN VAR?

Lastik eldivenler
Sıcak sabunlu su (bulaşık deterjanı ile)
Bulaşık bezi
Bir sünger
Karbonat
Kağıt havlu

Tam olarak ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin ve yağ lekelerinden en etkili bir şekilde kurtulmanın yolunu öğrenin.

2-005.jpg

YÖNTEMİ UYGULAMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Her şeyden önce, bulaşık bezini sıcak sabunlu suda ıslatmanız gerekir. Ardından ocağınızdaki yağ lekelerinin üzerine biraz kabartma tozu serpin. Ardından ıslak, sabunlu bulaşık bezini temizlemek istediğiniz lekelerin üzerine yerleştirin. Çoğu yağ lekesi kurudur ve bu adım onları nemli hale getirecek ve bu da onları çıkarmayı çok daha kolaylaştıracaktır. Kurtulmak istediğiniz lekelerin inatçılığına bağlı olarak, bulaşık bezini beş ila 30 dakika arasında burada bekletin. Daha sonra yağ lekelerini kolayca silebilirsiniz.

Daha sonra süngeri alın ve ocağın tamamını silmek veya fırçalamak için kullanın ve ardından ocağı uygun şekilde kurutmak için kağıt havlu kullanarak temizlik işlemini bitirin. Bunun için iki veya üç kağıt havlu yeterli olacaktır. Ve işte bu kadar, çoğu insanın mutfağında bulunan birkaç basit ürün sayesinde ocağınız bir kez daha pırıl pırıl temizlenmiş olacak. Uygulama gerçekten bu kadar kolay.

Daha fazla farklı ipuçları ve temizlik yöntemleri için sitemize göz atmayı unutmayın. Ayrıca ipuçlarını sevdiklerinizle paylaşabilir ve yorumlar kısmında bizlere görüşlerini aktarabilirsin.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Sınırsız Hosting