Ana Sayfa / Manşet / Öğrencilere tablet dağıtımı başlıyor

Öğrencilere tablet dağıtımı başlıyor

EĞİTİM HABER. Öğrencilere ücretsiz tablet dağıtımı bu hafta başlıyor. devletin verdiği ücretsiz tablet nasıl alınır sorusu. hangi öğrencilere ücretsiz tablet verilecek. Tablet alma şartları öğrenciler için nasıl bilgisi. Ziya Selçuk: ‘Tablet dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor peyder pey devam edecek’

MEB tablet dağıtımına bu hafta başlıyor. Öğrencilere ücretsiz tablet verilmeye başlanıyor. Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk ücretsiz tablet dağıtımının bu hafta içinde başlayacağını açıkladı. hangi illerde tablet dağıtılacak, tablet dağıtım sırası nasıl soruları. Bakan Ziya Selçuk: “Tablet dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor peyder pey devam edecek.

TABLETLER NASIL DAĞITILACAK

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır, dağıtımı nasıl olacak ve şartları ne? Milli Eğitim Bakanlığı’nın 500 bin öğrenciye vereceği ücretsiz tablet ile ilgili son dakika haberleri öğrenciler ve velileri tarafından araştırılıyor. Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce ücretsiz tablet başvurusu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve detayları kamuoyu ile paylaşmıştı. Açıklamanın yapılması ile birlikte ‘ücretsiz tablet başvuru formu, linki’ öğrenciler ve velileri tarafından araştırılan konular arasında kendine yer bulmuştu. Bugün ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ücretsiz tablet dağıtımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, ücretsiz tablet başvurusu nasıl ve nereden gerçekleştirilir? MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır, dağıtım nasıl olacak, şartlar ne? İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

MEB ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURU NASIL YAPILIR, ŞARTLARI NELER?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 500 bin öğrenciye verilecek olan ücretsiz tablet ile ilgili detaylar merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ücretsiz tablet konusu ile ilgili önemli detaylara değinmiş ve bilgiler vermişti.

BAKAN SELÇUK’TAN 500 BİN ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Bazı ihtiyaçları da dikkate alıyoruz elbette bunlardan biri de tablet ihtiyacı. Çocuklarımızın ana mecrası elbette EBA TV. İhtiyaç duyulan tüm müfredatı karşılıyor. Eğer kaçırırlarsa elbette tekrarını izleyebilirler. Ve bu tabletlerin dağıtımıyla ilgili kriterler doğrultusunda tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek.

13 bine yakın EBA destek merkezini hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte her türlü sağlık kuralına uyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Salgının seyrini dikkate alıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR
MEB’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle hareket edilecek.

Tabletlerde öğrencilerin EBA ve canlı dersler için kullanacakları internetin, Bakanlık tarafından temin edilmesi hazırlıkları da sürüyor.

Öte yandan, okulların açılma durumuna göre yeni tablet dağıtımına ilişkin planlamalar yapılacak.
SENLER BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK PROJE: TABLETSİZ ÇOCUK KALMASIN

Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Esenler Belediyesinden 10 bin kişiye yapılacak dağıtımlar için esenler.bel.tr resmi adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

•Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olmak

•Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak.

•İlkokul, ortaokul veya lise öğrencisi olmak.

•Esenler’de ikâmet ediyor veya Esenler’de bir okulda okuyor olmak.
•Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.

•Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.

•Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.

•Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.•Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.

•Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.

•Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.

•Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting