Ana Sayfa / Kime Ait / Öğrenciye ulaşım desteği alma yolu

Öğrenciye ulaşım desteği alma yolu

Üniversitelilere ulaşım desteği nasıl alınır nereye başvurulur ve öğrenciye ulaşım desteği ne kadar sorusu. Milyonlarca öğrencinin beklediği müjde geldi. Yaşadıkları şehirden uzakta okumak için üniversiteye giden öğrencilere ulaşım desteği verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. 2022 için yılda 2 kez gidiş- dönüş şeklinde, bilet başına 500 TL olmak üzere toplam 2 bin, 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL yapılacağı ifade edildi. Peki bu ulaşım desteğinden kimler yararlanabilir? Öğrencilere ulaşım destek paraları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Öğrenciye ulaşım desteği başvurusu ve ulaşım desteği miktarı. Okumak için ailesinden ayrılan üniversite öğrencilerine verilecek olan ulaşım desteği detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ilk açıklamalara göre, 2022 yılı için 2 yılda 2 kez gidiş-dönüş şeklinde verilecek. Bilet başına 500 lira olmak üzere toplam 2 bin lira yardım yapılırken, 2023 yılı için de bilet başına 750 lira olacak şekilde 3 bin lira yardım olacak.

Milyonlarca üniversite öğrencisinin beklediği ulaşım desteği detayları belli oldu. Ödenecek tutarlar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aktarılan ilk bilgilere göre, sosyal yardımdan faydalanıcı ailelerdeki Türk vatandaşı üniversite öğrencilerine (sadece 25 yaş altı lisans öğrencileri) şehirler arası ulaşım desteği sağlanacak.

ULAŞIM DESTEĞİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU
Ailesinden uzakta üniversite okuyan öğrenciler için verilecek ulaşım desteğinin detayları belli oldu. 2022 yılı için destek 2 yılda 2 kez gidiş-dönüş şeklinde verilecek. Bilet başına 500 lira olmak üzere toplam 2 bin lira yardım yapılırken, 2023 yılı için de bilet başına 750 lira olacak şekilde 3 bin lira yardım olacak.

k344343-30.jpg

3 BİN TL BİLET ÜCRETİ VERİLECEK
Ailesinden uzakta üniversite okuyan öğrenciler için yılda 2 defa gidiş- dönüş biletleri karşılanacak. Her bir ilet için 2022 yılında 500, 2023 yılında 750 TL destek verilecek. Böylece her öğrenciye 2022’de toplam 2 bin, 2023’te 3 bin TL bilet ücreti verilecek. Destek bütçesi toplam 300 milyon TL olacak.

k434334-81.jpg

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?
Destek bütçesi toplam 300 milyon TL olacak. Destekten 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılacak.

BAŞVURULAR NASIL OLUYOR?
Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılacak. Öğrencilerin ailesi de başvuru yapabilecek ve vakıflar başvuruyu değerlendirecek.

İlginizi Çekebilir

Pegasus 1 Euro uçak bileti satışı

Pegasus Hava Yolları, 1 Euro’ya uçak bileti satışı kampanyası geçerli olduğu tarihler. 1 Euro’ya uça …

Sınırsız Hosting