Ana Sayfa / Kime Ait / OMO kime ait, hangi ülkenin

OMO kime ait, hangi ülkenin

Omo detarjan kime ait, hangi ülkenin, firması ve üreticisi kim soruları. Türkiye’de satılan İsrail markaları neler hangi ürünler tam listesi. Omo firması hangisi Türkiye7de mi üretiliyor Omo sahibi kim ve hangi firmanın ürünü. Kirlenmek güzeldir sloganıyla hepimizin tanıdığı OMO, yıllardır hayatımızda. Peki, deterjan denince akla ilk gelen marka olmayı başaran Omo Türk malı mı?

Omo kime ait, Omo sahibi kim, Omo hangi ülkenin ürünü ve firması hangisi. Omo hakkında tüm merak edilenler. Otomatik çamaşır makinelerinin çıkmasıyla “Omomatik” kavramını hayatımıza sokan deterjan markası, bugün Türkiye’nin en çok satan çamaşır deterjanlarından biri.

Hem ülke ekonomisi hem de kendi bütçeniz için yerli markalar arıyorsanız sitemizde yer verdiğimiz markalara göz atabilirsiniz. Ama gelin şimdi OMO’yu yakından tanıyalım.

Omo Yerli mi?
Türkiye’deki müşterileriyle ilk olarak İzmir’de 1960’lı yıllarda buluşan Omo, İngiltere’de kurulan İngiltere ve Hollanda temelli çok uluslu şirket Unilever’e bağlı. Diğer yabancı markaları da sitemiz üzerinden keşfedebilirsiniz.

Omo Kurucusu Kimdir?
İnternette bu konuyla ilgili farklı sonuçlar bulabilirsiniz. Örneğin Omo’nun aslında Lever Brothers şirketi tarafından İngiltere’de 1909 yılında çıkarıldığına dair bilgiler de var. Fakat şu anda OMO, Unilever markası.

Omo Ne Zaman Kuruldu? Omo’nun Tarihçesi
Rinso’nun satışları beklenen seviyede olmadığı için 1959 yılında OMO piyasaya sürüldü. Ve gerçekten de Rinso’nun satışlarını geçmeyi başardı.

1985’te otomatik çamaşır makinelerinin çıkması üzerine Omomatik adlı ürün piyasaya sürüldü. İnsanlar bu ürünü çok hızlı benimsediler.

2008 yılında konstantre deterjan çıktı. Bu ürünün ağırlığı eskisine göre daha azdı. Fakat etkisi çok yüksekti. Yenilikçi bir marka olmak Omo’nun rakiplerinden bir adım önde olmasını sağladı.

2010 yılında ise konstantre sıvı deterjan çıktı. Bu deterjan sayesinde 1 kapak deterjanla 4,5-5 kilo çamaşır yıkayabilirsiniz.

Son yıllarda OMO, geri dönüştürebilir plastik kullandığı ambalajları ve güncel formülüyle çevreye daha duyarlı hale geliyor.

OMO Markasının Hikayesi, OMO Ne Demek?
Üzerine hiç düşünmemiş olabilirsiniz ama OMO ismi aslında bir kısaltma. Bu ismi bilgeliği temsil eden “Old Mother Owl” yani “Yaşlı Anne Baykuş” kelimelerinden alıyor. Bu da erdemli anne baykuşun çamaşırlar için OMO’yu önermesinden geliyor.

Omo Ürünleri Nerede Satılır?
Bugün OMO temizlik ürünlerine Migros, A101, CarrefourSA, Mopaş gibi marketlerden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda N11, HakmarExpress, Şok, Trendyol gibi internet siteleri üzerinden de satın alabilirsiniz.

Omo’nun Rakipleri
Piyasa’da Omo’ya alternatif olarak Persil, Ariel, Bingo, Alo, Rinso, Yumoş, Boron, ABC, EtiMatik, Tursil gibi pek çok marka var. Bunlardan Yumoş ve Rinso yine Unilever markası. Boron, ABC, EtiMatik, TürkMatik ise yerli deterjan markaları içinde yer alıyor.

Omo Resmi Sitesi
Omo’nun resmi internet sitesi: https://www.omo.com/ Bu site üzerinden ürünler ve projeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Sitede sıvı deterjan, toz deterjan ve makine bakımı ürünleri ayrı ayrı tanıtılıyor.

Omo Hangi Ülkelerde Var?
Türkiye, Brezilya, Romanya, Şili, Güney Afrika, Avustralya gibi ülkelerde marka OMO adıyla satılıyor. İngiltere’de Persil, Tayland’da Breeze, Hindistan’da Surf Excel, İspanya ve Portekiz’de ise Skip adlarıyla satılıyor.

Omo Nerede Üretim Yapıyor?
Omo Türk malı mı sorusunun cevabı evet olmasa da Türkiye’deki Omo fabrikası Konya’da yer alıyor. Fabrika, Selçuklu ilçesindeki Büyükkayacık Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapıyor.

Markayla ya da yerli ürünlerle alakalı sorularınız olursa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bir hastaneyi vurarak en az 500 kişinin ölümüne yol açması Filistinlileri sokağa döktü. Doğu Kudüs ve Ramallah’taki meydanlara inen binlerce Filistinli, İsrail’in işlediği insanlık suçlarını ve Gazze Şeridi’ndeki katliamı protesto etti. Ülkemizde de yaşananlara büyük tepki gösterildi. İsrail markaları tam listesi ve İsrail ürünleri hangileri, araştırıldı.

İSRAİL MARKALARI TAM LİSTESİ!
Giyim Sektöründe İsrail Markaları

Tommy Hilfiger,
Nike,
Adidas,
Polo,
Ralph Lauren,
Parizyen,
Hugo Boss,
Calvin Klein,
Levi’s,
Timberland,
Giorgio Armani,
Lee
Gıda Sektörü İsrail Markaları

Danone,
Maggi,
Jacobs,
Banana,
McDonald’s,
Burger King,
Knorr,
Calve
Temizlik Sektörü İsrail Markaları

Air Wick,
Ajax,
Aldays,
AloAriel
Axe Calgon,
Cif
Clear
Clit Bang,
Colgate Dettol
Dove Elidor
Head & Shoulders,
Ipana
Jhonsons Baby,
Loreal (Şampuan)
Lux,
Max Factor,
Nıvea Omo
Oral-B,
Palmolive,
Pantene
Prima ,
Rejoıce
Prima,
Protex,
Rejoice,
Rexona (Şampuan),
Rinso),
Sensodyne,
Viecnetta Vileda,
Vanish,
Vaseline,
Veet

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting