Ana Sayfa / Kime Ait / Orhan Turan neci, nereli ve kim?

Orhan Turan neci, nereli ve kim?

Orhan Turan ne iş yapıyor, nereli, yaşı ve kimdiri. Yeni TÜSİAD Başkanı Orhan Turan aslen nereli, hangi firmanın sahibi, kariyeri ve kimdiri aranıyor. Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) başkanlığına TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan seçildi.

TÜSİAD Başkanı olan Orhan Turan memleketi, kaç doğumlu, eğitim, firması ve mesleği ne soruları. Orhan turan, nereli, hangi okul mezunu ve kimdiri.

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yeni başkanını seçti. İş insanı Orhan Turan bugün İstanbul’da düzenlenen TÜSİAD Genel Kurulu’nda başkanlık görevini Simone Kaslowski’den devraldı.

Yeni Başkan Turan, “Katılımcı demokrasiyi, laik hukuk devletini esas alarak, ‘özgürlük kutsaldır’ diyerek, rekabetçi piyasa ekonomisi, toplumsal refah ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir ortama yönelik çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNİN HER ZAMAN SAVUNUCUSU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ORHAN TURAN TÜSİAD BAŞKANI SEÇİLDİ

Turan’ın satırbaşları şöyle:

“Ekonominin içinden geçtiği darboğazdan çıkmak için geçtiğimiz dönemde olduğu gibi tüm toplumu yoran enflasyonla mücadele başta olmak üzere önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

TÜSİAD’ın Anadolu buluşmalarıyla iş dünyasının nabzını tutacağız. Güçlü bir hukuk devleti ve güçlü demokrasi, toplumlar için adil ve mutlu bir yaşam temelidir. Bu bilinçle, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konularının Türkiye için hayati önemini vurgulamayı sürdüreceğiz. Yeni küresel denklemde ülkemizin AB entegrasyonu sürecinin tazelenmesi için çalışacağız.

Gençlere hayallerini bu ülkede gerçekleştirmelerini sağlayacak bir Türkiye’yi inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. İnsan, bilim ve kurumları öncelik olarak belirleyen bir ülke olmanın yol haritasını tartışacak, yeniden biz olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu ümide sarılmanın Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan cumhuriyetimizin yüzüncü yılının arifesinde büyük anlam taşıdığına inanıyoruz.

Türkiye’nin geleceğinin anahtarı geçmişinde olduğu gibi bugün de cumhuriyetimizin değerleridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz vizyonu ile bize miras bıraktığı çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan cumhuriyet değerlerinin her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz.”

ORHAN TURAN MESLEĞİ, YAŞI, NERELİ VE KİM?

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde görülen bir boşanma davasında ‘evlilikte eşi kıvırma’, halk arasında ‘çimdikleme’ olarak da bilinen eylem, yerel mahkemenin ret kararını bozan istinaf mahkemesi tarafından boşanma nedeni sayıldı.
Sandıklı ilçesinde 1 çocuklu bir kadın, 2016 yılından bu yana fiziksel ve duygusal şiddet gördüğü, kendisini odaya kilitlediği gerekçesiyle eşine boşanma davası açtı. Eşe karşı şiddet olayıyla ilgili Sandıklı Asliye Ceza Mahkemesi’nde de kamu davası açıldı.

‘Eşi kasten yaralama’ suçundan görülen davada şiddet uygulayan koca, mahkeme tarafından delil yetersizliği nedeniyle beraat ettirildi. Sandıklı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen çekişmeli boşanma davası, ilk derece mahkemesi tarafından ispatlanamadığı gerekçesiyle reddedildi.

Şiddet gören kadının vekili Av. Mehmet Sait Gürdağ, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin ‘boşanmanın reddi’ kararını bozdu.

İstinaf mahkemesi, davaya konu erkeğin kadına yönelik devamlılık arz eden şiddetinin sabit olduğuna hükmederek, ‘evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanmanın kabulü’ kararını verdi.

ÇOCUĞUN VELAYETİ ANNEYE VERİLDİ

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi’nin karar özetinde, erkeğin kadına aralıklarla ayaklarını, kollarını ve bacaklarını sıkmak suretiyle darpta bulunduğu ve eylemin süreklilik arz ettiği gerekçesiyle boşanmanın kabulüne karar verildiği yer aldı. Mahkeme, evlilikten ortak çocuğun velayetinin de anneye verilmesine karar verdi.

ÇİMDİKLEME, ODAYA KİLİTLEME BOŞANMA NEDENİ

Yerel mahkemenin kararını bozan Konya Bölge İstinaf Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi’nin kararının emsal nitelikte olduğunu dile getirerek dava ile ilgili açıklamada bulundu.

Av. Mehmet Sait Gürdağ yaptığı açıklamada, “Boşanma davasında müvekkilim, eşi tarafından defalarca kolları ve bacaklarının kıvırma yani halk arasında çimdikleme eylemine maruz kaldığı için boşanma davası açtık.

Yerel mahkeme mevcut delilleri yetersiz bularak davamızın reddine karar verdi. İstinaf mahkemesi ise çimdikleme ve odaya kilitlemeyi şiddet kabul edip kararı bozarak tarafların boşanmasına karar verdi. Basit gibi görülen eşi çimdikleme ve odaya kilitleme eylemi boşanma nedeni sayıldı. Bu davanın emsal teşkil edebileceğini düşünerek kamuoyu ile paylaşma gereği duydum” dedi.
Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young işbirliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Orhan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.

Evli ve bir çocuk babası olan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.

İlginizi Çekebilir

Altınay Savunma Teknolojileri kime ait, sahibi

Altınay Savunma teknolojileri şirketi kime ait. nerede ve sahibi kim soruları. Borsa İstanbul’a açılacak olan …

Sınırsız Hosting