Ana Sayfa / İlginç / ÖSYM YKS AİS sınav belgesi alma

ÖSYM YKS AİS sınav belgesi alma

2022 ÖSYM YKS sınav giriş belgelerini erişime açtı! İşte AİS sınav belgesi alma kolay yolu.

ÖSYM son dakika haberleri. YKS AİS sınav belgesi alma kolay yolu. YKS sınav yerleri sorgulama ekranı erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 18-19 Haziran’da gerçekleştirilecek 2022-YKS sınava giriş belgelerini bugün yayınladı. Adaylar sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. Sınav öncesi YKS giriş belgelerinin çıktıları da AİS ekranından temin edilebilecek. Peki, YKS sınav yerleri nasıl sorgulanır? İşte, YKS sınav giriş yeri sorgulama ekranı…
ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 18 Haziran’daki 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran’daki 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Öte yandan duyuruya göre; 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

2022 YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TEMEL YETERLİLİK TESTİ NEDİR?

Kısaca TYT, üniversitede okumak isteyen herkesin girmesi gereken bir sınavdır. Bu oturumda yeterli puanı alan kişiler ikinci ve üçüncü oturuma da katılabilirler. Yeni düzenleme ile birlikte TYT taban puanları 170’dir. 170 puanın altında kalan öğrenciler testi geçemez ve Üniversite tercihi yapamazlar.Oldukça kolay olan bu sınav sizin temel yeterliliğinizi ölçmek amacıyla yapılmaktadır. Sadece barajı geçmek değil, ne kadar yüksek puan alırsanız sizin için daha iyi olacaktır. Ayrıca bu sınavı geçenler aldıkları puanlara göre, 2 yıllık üniversiteleri tercihlerine yazabilirler.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting