Ana Sayfa / Genel / ÖSYM YKS sonuç sorgulama

ÖSYM YKS sonuç sorgulama

YKS 2019-2020 sonuçları sorgulama ekranı. ÖSYM son dakika haberleri ve gelişmeleri. YKS sonuç sorgulama ekranı! YKS sonuçları 17 Ağustos’ta açıklandı. Sonuçların açıklanmasından sonra öğrenciler tercihlerini yaptılar. büyük bir heyecanla beklenen tercih sonuçları açıklandı.

2019-2020 YKS sorgulama ve YKS sonuç ekranı ÖSYM internet sitesi. Üniversiteli olma heyecanı artık son hadde geldi. Öğrenciler bir yandan YKS tercih sonuçlarını beklerken öte yahdan KYK Yurt ve burs başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı! ÖSYM başkanı tercih sonuçlarının bayramdan önce açıklnacağını duyurmuştu. Heyecanla beklenen tercih sonuçları açıklandı.

ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklamasını şu şekilde duyurdu;

“2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

YKS TERCİH SONUÇ EKRANINA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 06 Ağustos 2019 tarihinde saat 12.00’den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.”

İlginizi Çekebilir

Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma

Şampiyon olduktan sonra Filistin barağı açtı diye şampiyonluğu elinden alınan Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma açıldı. …

Sınırsız Hosting