Ana Sayfa / Sağlık / Oyun bağımlılığı akıl hastalığı
BİLGİSAYAR OYUN BAĞIMLILIĞI

Oyun bağımlılığı akıl hastalığı

Bilgisayarda çok mu oyun oynuyorsunuz eğer bağımlılık derecesinden oyun bağımlısıysanız artık siz bir akıl hastasısınız. Akıl sağlığı için bağımlılıklar arasına bilgisayar oyunları da eklendi. Çağımızın hastalığı olan bilgisayar oyun bağımlılığı delilik statüsünde değerlendirilecek. Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama: “Her alkol içen insan alkolik değil, bilgisayar oyunu oynayan herkeste de akıl hastalığı bulunmuyor fakat belirli durumlar hariç…”

Akıl sağlığı için bilgisayar oyunu bağımlılığından kullanını. Akıllı telefonların da yaygınlaşması sonrası mobil oyun bağımlılığı da çok arttı. Artık sanal oyunlar kişinin akıl sağlığını etkileyecek düzeyde. Bu durumda da bilgisayar oyun bağımlılığı akıl sağlığı kapsamında değerlendirilecek ve buna göre raporlar hazırlanacak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bilgisayar oyunu bağımlılığını akıl hastalığı olarak adlandırmaya hazılanıyor.

Örgüt, son olarak 1990 yılında güncellenen Hastalıkların Uluslararası Sınıflanması teşhis kılavuzunun 2018 yılında yinelenecek.

Yinelenen kılavuzda, bilgisayar oyunu bağımlılığının akıl hastalığı başlığı altında yer alacağını duyuruldu.

Örgütün Akıl Sağlığı Departmanı’nda görevli Vladimir Poznyak, konuyla ilgili bir açıklama yaptıç

Bilgisayar oyunu bağımlılığının önemli bir konu olarak tanınmasının kritik olduğunu belirten Poznyak, “Sağlık uzmanları bilgisayar oyunu bağımlılığının ciddi sorunları olabileceğini fark etmeli. Her alkol içen insanın alkolik olmadığı gibi bilgisayar oyunu oynayan herkeste de akıl hastalığı bulunmuyor fakat belirli durumlarda aşırı bilgisayar oyunu bağımlılığı olumsuz etkiler yaratabilir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Buzdolabında ekmek sağlamak sağlıklı mı?

Ekmeği buzdolabında saklamak sağlıklı mı, buzdolabına ekmek konur mu soruları. Sağlık için ekmek en güzel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting