Ana Sayfa / İlginç / Oyun hilesi satmanın cezası
OYUN HİLELERİ

Oyun hilesi satmanın cezası

İnternette oyun hilesi satanlara verilen para cezası ve oyun hilesi bulma ve satma yasağı. Bilişim dünyası ve oyun dünyası hile sitelerini konuşuyor. Birçok popüler oynnu hilesini bulanlar bunu internet siteleri üzerinden satarak para kazanıyordu artık yasak ve ağır para cezası var. Oyun sektörünü yakından ilgilendiren bir karara imza atan İzmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, dijital oyunlar için hile yayınlayan ve bunları tedarik eden 3 ayrı web sitesini kalıcı olarak erişime engellerken, hile yayınlayanlara da toplam 205 bin TL ceza kesti.

Hile ve oyun hileleri google’da en çok aranan kelimelerden biridir. Çünkü oyunseverler oynadıkları oyunun hilesini bularak ya rakibine üstünlük sağlamak ya da level atlamak için bunu yapıyor. Ama artık internette hile satan, oyun hilesi pazarlayanlara yönelik ve sitelerine yönelik davalar açılıyor ve ağır para cezaları veriliyor. Web siteleri üzerinden dijital oyun hileleri satan hitlan.net, hileevereni.com ve coldhacks.com sitelerinin sahiplerine karşı açılan davanın duruşmasında bu web sitelerinin kalıcı olarak erişime engellenmesine, marka hakkının ihlal edilip haksız rekabette bulunulduğu gerekçesiyle verilen zararın tazmin edilmesi için davalıların 185 bin 923 TL maddi, 20 bin TL de manevi tazminat ödemelerine karar verildi.

HİLE SATMAYA PARA CEZASI
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan bilişim-fikri mülkiyet ve ticaret hukuku uzmanı Dr. Mete Tevetoğlu, yargının hile yayınlayanları ilk kez tazminat ödemeye mahkum ettiği için bunun oyun şirketleri tarafından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Mahkemenin, ödeyecekleri tazminat bedelini belirlerken davalıların banka hesaplarındaki hareketleri dikkate aldığını belirten Tevetoğlu şunları söyledi:

ONLİNE OYUNLAR VE HİLELERİ İLE HİLE SATMA

“Bilişim ve oyun sektörünün, bu tür hile siteleri ile mücadelesi uzun yıllardır devam ediyor. İlk kez bu şekilde bir tazminat kararı çıkması benzer davalar için oldukça önemli bir gelişmedir. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’na eklenen 245/A maddesi ile de “zararlı yazılım üretmek, satmak, pazarlamak, almak, kullanmak veya bulundurmak” özel bir siber suç olarak düzenlendi ve bu suçu işleyenler 1 – 3 yıl hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Bu mahkeme kararı ve özel suç düzenlemesi sayesinde hile siteleriyle son derece etkin bir şekilde mücadele edilmesinin yolu açılmış oldu.”
Kararın Türkiye’deki oyun sektörünün pozitif yönde gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, dijital oyunlarda sahtecilik yapan sitelere karşı hukuki mücadelelerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting