Ana Sayfa / Kadınca / Perma saça zarar verir mi?

Perma saça zarar verir mi?

Kadınların en büyük servetlerinden biri de saçlarıdır. Alımlı ve bakımlı bir kadın için saç ve saç stilleri vazgeçilmezdir. Bir dönemler çok moda olan perma saç modeli son dönemde hanımların yine ilgi noktasında ve bir çok kuaför salonunda perma yaptırmak adeta yeni trend olarak karşımıza çıkıyor. peki perma saça na kadar zarar verir ve perma yaptırmak saçı kırar mı ne gibi zararları vardır hanımların bilmek en tabi hakkı. 

Saç trendleri ve saç şekilleri haberleri kadınların en çok okudukları haberler arasında yer alır. Perma nedir, perma nasıl yapılır ve permanın saça ne gibi zararı vardır diye soran kızlar da aramızda bulunuyor. Her saç stili ve saç şekli belli bir ölçüde saça zarar verir, inceltir ve kırılmasına yol açar. Peki bu kapsamda hanımlar perma yaptırırken nelere dikkat etmeli gelin bu makalede birlikte okuyalım. Güzellik, kadın, bakım, saç ve alımlı olmak gibi birçok bilgiyi içinde barındıran perma makalemizi aşağıda bulabilirsiniz.

Perma, saça perma ilacı uygulayıp, bigudilere sararak belirli sürelerde (genellikle 8-15 dakika) bekletip, saçta 2-5 ay süren kalıcı bir dalga elde etmek, saçı iri dalgalı ya da kıvırcık hale getirmek işlemine verilen isimdir. İngilizce “permanent” yani kalıcı kelimesinden gelir. 1800’lü yılların sonundan beri uygulamada olan perma işlemi, düz saçlı ya da şekil almayan saçlara sahip kadınların tercih ettiği bir işlem olmakla birlikte, siyahi kadınların da saçlarının daha yumuşak ve düz olmasını sağlamak için yaptırdığı bir işlemdir.

Tamamen kimyasal bir işlem olan perma yeni yıkanmış ve telleri açılmış saça, her telin içine nüfus edecek şekilde yedirilen perma ilacının, kıvrılıp bekletilmesiyle böylelikle de saçın kıvrılmış şekilde kalmasını sağlamaktır. Eğer perma kötü yapıldıysa saç zayıflar ve zamanla kırılır. Perma işlemi, uygun miktarda ve doğru perma ilacı seçimi ile, ince veya kalın saç tiplerine hatta boyalı saçlara bile uygulanabilmektedir.

Perma türünü bigudilerinizin boyutuyla ayarlayabilirsiniz. Eğer iri ve doğal dalgalar istiyorsanız daha büyük bigudilerle, küçük ve sık dalgalar istiyorsanız küçük bigudiler kullanarak istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. Brezilya fönünün tam tersi olan perma uygulaması, yine brezilya fönü gibi yaz aylarında kadınların kurtarıcısı olmaktadır.

Kafa derisiyle mümkün olduğunca az temas olması önemlidir. Modern perma ilaçları cilt hassasiyetine dikkat edilerek hazırlanıyor olsa da sonuç olarak kimyasal bir madde olduğunu unutmamak gereklidir. Alerjik reaksiyon göstermemek adına önce küçük bir bölgede perma ilacını denemeniz önerilir.

Perma’nın Zararları Nelerdir?
-Saçınız kırılabilir ya da yanabilir.

-Perma yaptırmak uzun süreli bir değişim, sıkılabilirsiniz.

-Perma ilacı alerji yapabilir, deride kaşıntı ve/veya yanma olabilir.

-Perma sonrası saçınıza ekstra bakım yapmak zorundasınız.

-Perma saçınızda tutmayabilir.

-Saçlar her zaman istediğiniz gibi olmayabilir, elektriklenebilir.

-Kötü yapılan perma yüzünden saçlarınız dökülebilir.

-Saç dipleri açık ve savunmasız olduğu için mikrop kapabilir.

-Uzman biri tarafından yapılmadığı sürece istenilen sonuç elde edilemeyebilir.

-Saçınız permaya dayanamayıp kopabilir.

Perma Fiyatları Ne Kadardır?
Ülkemizde kuaförden semte göre değişiklik gösteren fiyatlar olmakla birlikte, ortalama perma fiyatı 200-300 tl arasındadır. Fiyat saçın uzunluğuna, saç tellerinin kalınlığına ve sıklığına göre de değişim göstermektedir. Eğer zararlarını okuyup göze aldıysanız uzun bir süreliğine bozulmayan kıvırcık saçlara kavuşmak imkansız değil.

İlginizi Çekebilir

Tefeciler Haydar Dümen’in eşine musallat olmuş

Haydar Dümen’in eşi tefecilerin kurbanı olmuş. Tefeciler haydar dümen7in eşini soyup soğana çevirliş üstelik kolundaki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting