Ana Sayfa / Yaşam / Peter Bogdanovich öldü (Peter Bogdanovich neci kim)

Peter Bogdanovich öldü (Peter Bogdanovich neci kim)

Peter Bogdanovich aslen nereli, yaşı, neci ve kimdir soruları. Peter Bogdanovich hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü yönetmen, oyuncu ve yapımcı Peter Bogdanovich hayatını kaybetti.

Peter Bogdanovich öldü. Peter Bogdanovich nereli, yaşı, neci ve kim kariyeri bilgileri. Sinema dünyasını sarsan haber az önce geldi. Oscar adaylığı da bulunan ünlü yönetmen ve oyuncu Peter Bogdanovich hayatını kaybetti.

Aralarında The Last Picture Show, Paper Moon, What’s Up, Doc? ve Mask’ın da olduğu birçok önemli filmi yöneten Bogdanovich’in Los Angeles‘taki evinde öldüğü açıklandı.

Ailesi, ünlü yönetmenin doğal nedenlerle öldüğünü belirtti.

Elde edilen bilgiye göre 82 yaşındaki yönetmen, ambulans eve ulaştığında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kızı yönetmen ve yazar Antonia Bodganovich, “O asla çalışmayı bırakmadı, filmler onun hayatıydı ve ailesini her zaman sevdi” diye konuştu.

PETER BOGDANOVİCH KİMDİR?

Efsanevi dizi The Sopranos’taki Elliot Kupferberg rolüyle de hatırladığımız Bogdanovich dizinin bir bölümünü de yönetmişti.

Haber Global’in derlediği bilgilere göre 1971’de gişe rekorları kıran The Last Picture Show’a imzasını atmıştı. Bu film Yurttaş Kane’e benzetilmişti. Bu filmin ardından En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar adaylıkları geldi. Filmde Timothy Bottoms, Jeff Bridges ve Cybill Shepherd gibi usta oyuncular yer almıştı.

İlginizi Çekebilir

Emrah Büke şehit oldu

İstanbul’da polis memuru Emrah Büke kazada şehit oldu. Ümraniye’de motosikletli polis kazada öldü. İstanbul Ümraniye’de …

Sınırsız Hosting