Ana Sayfa / Genel / P&G Gebze fabrikasında rehine krizi

P&G Gebze fabrikasında rehine krizi

Gebze’de fabrikada rehine krizi. Gebze’de P&G fabrikasında rehine krizi sürerken İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem yaptığı iddia edilen şahsın fotoğrafı ortaya çıktı. Gebze’deki fabrikada rehine krizi 9’uncu saatte: Saldırganın yakalandığı, rehinelerin serbest bırakıldığı belirtildi

P&G Gebze fabrikasında Filistin için rehine krizi. Fabrika rehine krizi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde İhsan Dede Caddesi’nde Procter & Gamble (P&G) isimli uluslararası fabrikada işçiler, henüz kimliği tespit edilemeyen bir şüpheli tarafından rehin alındı.

Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şüpheli, üstünde bomba olduğunu da öne sürdü.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI
Rehine ihbarı üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekipler, güvenlik önlemi aldı.Şüphelinin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edildi.

Öte yandan şüphelinin fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin “Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm” yazısı önünde poz verdiği görülüyor.

Şahsı ikna çalışmaları sürerken  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye geldi.

Gebze’deki fabrikada rehine krizi 9’uncu saatte: Saldırganın yakalandığı, rehinelerin serbest bırakıldığı belirtildi

AİLELERDEN VALİYE İSYAN

Fabrikada rehin olan çalışanların aileleri olay yerine gelen Kocaeli Vali’sine isyan etti.

“BİLGİ ALAMIYORUZ”

Fabrika içindeki rehinelerin ailelerinin bekleyişi sürüyor. Fabrikadaki rehinelerden birinin annesi, “İçerden bilgi almak istiyoruz. Bilgi alamıyoruz. Endişe içinde bekliyoruz” dedi. Yakınlarından haber alamadığını söyleyen aileler olayın yaşandığı fabrikaya hiç bir yetkilinin gelmediğini söyleyerek isyan etti. Bir rehinenin yakını, “Kimseden bilgi alamadık en büyük sorunumuz o. 8 Saattir buradayız kimse yok” ifadelerini kullandı. Bir başka rehine yakını ise Kocaeli Valisi’ne isyan ederek, “Hiç bir yetkili burada yok. Hiç haber alamıyoruz. Bekliyoruz. Ne kadar bekleyeceğiz. Vali bizi ayağına çağırıyor. Yazık değil mi buradaki insanlara. Vali zor durumda değil biz zorumdayız” diye konuştu.

PSİKOLOG FABRİKAYA GİRDİ

Gebze’de işçileri rehin alan saldırganı ikna etme çalışmaları sürüyor. TELE1 muhabiri Ceren Ural’ın aktardığı bilgilere göre, fabrikaya saldırganı ikna etmek için psikolog çağırıldığı.

“SAĞA SOLA İKİ EL ATEŞ ETTİ”

Rehin alınan işçiler arasında eşi de bulunan ve saatlerdir iyi bir haber bekleyen İ. Z., “İzmit’ten gelmeden önce aradım, açtı. ‘İyiyiz, rehin alındık’ dedi, telefonu kapattı. O kadar, başka bir şey demedi. Geldiğimizde de Whatsapp’tan mesaj attı. ‘İyiyiz, bize bir şey yapmadı. Yaklaşan birkaç kişi oldu. Bir iki el sağ sola ateş etti’ dedi. Başka da bilgi almadık” dedi.

FABRİKANIN BAZI BÖLÜMLERİ BOŞALTILDI

TELE1’in edindiği bilgiye göre yönetim biriminin rehin alındığı öne sürülürken, fabrikanın kalan bölümünün boşaltıldığı belirtiliyor. Rehin alan çalışanların sağlık durumlarının ne olduğu yönünde net bir bilgi alınamazken, yetkililer rehin alan kişilerle irtibat kurmaya çalışılıyor.

‘GÜVENLİK TEDBİRLERİ YÜKSEKTİ, ÇİTLERDEN ATLAYARAK GİRDİĞİ İDDİA EDİLİYOR’

TELE1 canlı yayınına bağlanan Gebze Yenigün Gazetesi’nin sahibi Uğur Saray konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “OSB’deki en büyük fabrikalardan biri. Güvenlik tedbirleri yüksek bir işletme. İki veya üç aşamalı bir sistemden geçiyorsunuz. Edindiğimiz bilgilere kimliği belirsiz kişi çitlerden atlayarak bir veya birden fazla kişiyi rehine aldığı iddia ediliyor. Gazze savaşıyla ilgili bir eylem olduğu değerlendiriliyor. Rehine alan saldırganların sayısı konusunda bir bilgi alamadık. Yetkililerden şu an bir bilgi alamadık.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting