Ana Sayfa / Kime Ait / Pizza Hut’un Filistin skandalı
PİZZA HUT ALAY FİLİSTİN

Pizza Hut’un Filistin skandalı

Pizza Hut, Filistin’li mahkumların açlığıyla dalga geçti sonra da özür diledi. Pizza Hut Yahudilerin mi diye hemen de araştırılmaya başlandı. Pizza Hut’un skandalı ve Filistinli açlık grevindeki mahkumlarla alay etmesi bir anda trends oldu. Sosyal medyada yayılan boykot tehditleri üzerine Facebook sayfası aracılığıyla özür dileyen firma, mahkumlarla alay eden “skandal” paylaşımı yapan İsrail’deki imtiyaz sahibiyle ilişkisini sonlandırdığını duyurdu.

Filistinli mahkumlarla alay eden Pizza Hut, skandalın ardından özür diledi. Açlık grevindeki Filistinli mahkumlarla alay eden sosyal medya paylaşımında bulunan Pizza Hut firması gelen boykot tehditleri üzerine özür diledi.

PİZZA HUT KİME AİT, HANGİ ÜLKENİN?

Pizza Hut’ın İsrail şubesinin, açlık grevindeki Filistinli mahkum Mervan Bergusi’nin “gizlice yemek yediği” öne sürülen bir fotoğrafı Facebook sayfasında yayınlaması ve bu fotoğrafın üzerine “Bergusi eğer açlık grevini bozacaksan neden pizzayı denemiyorsun.” ifadesini yazması büyük tepki topladı.

Sosyal medya üzerinden Pizza Hut’ın boykot edilmesine yönelik çağrılar üzerine şirket söz konusu paylaşım için özür diledi.

Şirketin uluslararası Facebook sayfasındaki açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Pizza Hut’ın İsrail şubesi Facebook sayfasındaki paylaşımın neden olduğu hakaret için özür dileriz. Bu tamamen uygunsuz bir paylaşımdır ve markamızın değerlerini yansıtmamaktadır. Söz konusu ülkedeki imtiyaz sahibi bu paylaşımı sayfasından hemen kaldırmış ve şirketimiz bu imtiyaz sahibi ile olan ilişkisini sonlandırmıştır. Bu paylaşımın yol açtığı incitme için derin pişmanlık duyuyoruz.”

Fanatik Yahudi Ulusal Gençlik Birliği üyeleri ise önceki hafta açlık grevindeki Filistinli mahkumların tutulduğu Batı Şeria’daki Ofer Askeri cezaevi’nin önünde “mangal partisi” yapmıştı. fanatik Yahudilerin bu çirkin eylemi, İsrail polisinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşmişti.

İlginizi Çekebilir

Kamu tasarruf paketi maddeleri

Devlet tasarruf paketi maddeleri. Kamuda tasarruf maddelerini tüm ayrıntıları. Devlet personel alımını azaltıyor, memurların servisi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting