Ana Sayfa / Ekonomi / Polis emeklilik yaşı uzatılması

Polis emeklilik yaşı uzatılması

Polislerin emeklilik yaşı yükseltiliyor. Polis amir müdürlerinin emeklilik yaşı artıyor. Polis geç emekli olacak. hangi polis ve hangi rütbedeki polislerin emeklilik yaşı yükseltilecek bilgisi. İçişleri Bakanlığı, son dönemde artan sokak çatışmalarının ardından ruhsatlı silahların yasa dışı kullanımına ilişkin kolları sıvadı. Teklif taslağında, emniyet mensuplarının emeklilik sürelerinin uzatılması da yer aldı.

Polis emeklilik yaşı yükseltilmesi haberi. Polis müdür ve amerlerinin emeklilik aşı 65 ve 62’ye çıkıyor. polise erken emeklilik yok. Yeni silah ruhsatı ile ilgili yeni düzenleme. silah ruhsatları mercek altına alınıyor. İçişleri Bakanlığı, ruhsatlı silahların kullanımındaki kötü niyetli uygulamaların artması üzerine ana konusunu silahların oluşturduğu bir teklif taslağı hazırladı. Emniyet müdürleri ve polisler için de geç emeklilik gündeme gelebilir.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ilgili bakanlıkların katılımıyla yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın ruhsatlı silahların yasadışı kullanımına yeni cezalar değerlendirildi. Teklife son şekli verildikten sonra yeni yılda TBMM’ye gönderilmesi planlanıyor. Teklifte, emniyet mensuplarının emeklilik sürelerinin uzatılması gibi maddelerin de olması bekleniyor. Ancak, bu konu henüz kesinleşmedi. Bu madde teklifte olursa, düzenleme şöyle olacak:

EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ
“Şu anda 55 olan emeklilik yaşı, sınıf üstü emniyet müdürleri ve birinci sınıf emniyet müdürleri için 65’e, diğer emniyet müdürleri için 62, diğer emniyet hizmetleri sınıfı personeli için 60’a yükseltilecek.

YENİ CEZALAR GELİYOR
Taslağın, silah ruhsatları, kuru sıkılar, ikamette bulundurma ruhsatları gibi konularda getirmeyi amaçladığı yeni kurallar şöyle olacak:

*ilk defa silahı veya silahları çalınan veya kaybedenlere, yeni silah müracaatlarında tek bir silah için taşıma veya bulundurma izni verilecek. Bu yeni silahın devri halinde yeni taşıma veya bulundurma izni verilebilecek. Ancak, iki defadan fazla ruhsatlı silahını kaybedenlerin silah vesikası geri alınacak.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting