Ana Sayfa / Gündem / Polonya ile gizlilik anlaşması imzaladık

Polonya ile gizlilik anlaşması imzaladık

Türkiye-Polonya gizlilik anlaşması içeriği. Ülkeler neden gizlilik anlaşması imzalar gizlilik anlaşması kapsamı ne amacı ne soruları., Ülkeler arası gizlilik anlaşması geçerlilik süresi ne kadar oluyor.

Türkiye-Polonya gizlilik anlaşması içeriği. türkiye’nin hangi ülkelerle gizlilik anlaşması bulunuyor gizlilik anlaşmasının önemi ne. Polonya ile gizlilik dereceli olan bilgilerin karşılıklı bir şekilde korunması ile ilgili milletlerarası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye ile Polonya arasında 24 Mayıs 2021’de Ankara’da imzaları atılan “Türkiye ile Polonya Arasında Savunma Sanayinde Gizlilik Dereceli Bilgilerin Karşılıklı Korunmasına İlişkin Anlaşma” Resmi Gazete’de yerini aldı.

Gerçekleştirilen anlaşma, tarafların ulusal mevzuatlarına uygun olarak iş birliği faaliyetleri kapsamı dahilinde savunma sanayisi ile ilgili gizlilik dereceli bilgilerin güvenliğinin sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Bu anlaşmaya göre; taraflar, gizlilik dereceli bilgileri karşılıklı iş birliği içinde üretecek ve sadece transfer amaçlı kullanacak. Tüm bunlar ile birlikte kaynak tarafın izni olmadan bilgi, üçüncü bir tarafla paylaşılamayacak.

Bu anlaşmanın uygulanmasından sorumlu yetkili güvenlik makamları, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ve Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı ile Polonya İç Güvenlik Kurumu Başkanlığı olarak belirlendi.

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Sınırsız Hosting