Ana Sayfa / Manşet / POMEM 10 bin polis alımı 2018

POMEM 10 bin polis alımı 2018

Yeni polis alım tarihi POMEM 10 bin polis alım başvuru ve sınav tarihleri 2018. Polis olmak için yeni aranan şartlar ve nereye nasıl başvurulur bilgisi. 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak? Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 22. Dönem polis alımı ilanı yayımladı. Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) 10 bin polis alınacak… Peki Polis alımı ne zaman yapılacak, POMEM başvuru şartları neler?

POMEM 22. dönem başvuru ve 10000 polis alım tarihi 2018 belli oldu. 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak? Polis Akademisi Başkanlığı, 22. dönem POMEM polis alımı başvurusu hakkında ilan yayımladı. Lisans mezunları arasından 7 bin 200 erkek, 800 kadın ve Ön Lisans mezunları arasından bin 800 erkek, 200 kadın alımı yapacak olan POMEM, toplam 10 bin öğrenci adayını kabul edecek. POMEM başvuru şartları hakkındaki detaylar ise ilerleyen günlerde yapılacak.
İşte, o açıklama:

POMEM BAŞVURU 2018 VE İSTENEN BELGELER

Polis olmak isteyenler için 22. dönem POMEM başvuruları ve 10 bin yeni polis alım tarihi açıklandı. “Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır.

Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.”
Polis alımı başvuru tarihleri- 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?
Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak. Ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

2018 ve 2019 özel harekât polis alımları
Milyonlarca polis adayının Emniyet Genel Müdürlüğü polis özel harekat alımları için duyuru yapılmasını beklemekte. Diğer yandan 2018 ve 2019 yılı özel harekat alımlarında alım yapılacak sayısı arttıracak gelişmeye göre Bakanlar Kurulu kararına göre Çankırı ilinde Polis Özel harekât Polis Eğitim merkezi kurulacak. Eğitim merkezine bağlı olarak ta 4 şube müdürlüğü kurularak, polis özel harekât polis adaylarının eğitimine açılacak. Daha fazla polis adayının eğitimi yapılacağı için PÖH alımlarının yeni dönemlerde sayısının fazla olması beklenmekte.

Yeni açılan PÖH eğitim merkezleri
Trabzon, Malatya, İzmir, Konya illerinde de Özel Harekat müdürlükleri kuruldu. Bakanlar Kurulu kararına göre Diyarbakır, Batman, Erzurum, Van illerindeki özel harekat eğitim merkezleri ise kapatıldı. Çankırı Polis Harekat Eğitim merkezi açıldı.

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting