Ana Sayfa / Manşet / Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç öldü

Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç öldü

Rahmi Oruç Güvenç hayatını kaybetti. Prof. Rahmi Oruç Güvenç nereli, yaşı ve kimdir bilgileri. Orta Asya Türk kültürünü günümüze taşıyan ve müzikle tedavi konusunda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç vefat etti.

Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yaşamını yitirdi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa müzikle tedavi yöntemlerini geliştiren ve uygulayan Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç girdiği operasyonun ardından geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.1948 yılında Kütahya’nın tavşanlı ilçesinde doğan Güvenç, İstanbul Üniversitesi bünyesinde uzun yıllar müzikle tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarını yönetti.

AVRUPA ÜNİVERSİTELERİNDE ÇALIŞMA KONUSU OLDU

Yurt dışındaki üniversitelerinde daima ilgisini çeken çalışmalar birçok üniversitede çalışma konusu oldu. TÜMATA müzik grubu ile çok uzun yıllardan beri konserler veren ve Etnomüzik hakkında bilgiler veren Prof. Güven’in vefatı büyük bir üzüntü yarattı. Şaman kültürü ve Orta Asya Türklerinin şifa kaynakları üzerine bir çok çalışması bulunan Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç’in cenazesi bugün (5 Temmuz 2017) Karacaahmet Mezarlığındaki Şakirin camiinde kılınacak ikindi namazından sonra toprağa verilecek.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Özel görüşmesi zamanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel ne zaman görüşecek masadaki konular. Özgür Özel, Erdoğan’a …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting