Ana Sayfa / Genel / Prof. Erçin Kasapoğlu neci, kim ve nereli?

Prof. Erçin Kasapoğlu neci, kim ve nereli?

Erçin Kasapoğlu aslen nereli,neci ve kim? Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu son olarak NTV yayınına katıldı ve Kahramanmaraş depremi ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

Erçin Kasapoğlu aslen nereli, kaç yaşında neci ve ki bilgileri. NTV’de depremi anlatan Prof. Erçin Kasapoğlu Kahramanmaraş depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. K. ERÇİN KASAPOĞLU,
14 Aralık 1945’de İstanbul’da doğdu. İlk öğrenimini İstanbul Atikali İlkokoulu’nda 1956 yılında tamamlayan Kasapoğlu, orta öğrenimine İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde başladı. Erzurum Lisesi’nde devam etti; ve 1962 yılında Ankara Yenimahalle Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne giren Kasapoğlu, 1967 yılında bu Üniversite’den Maden-Jeoloji Mühendisliğinde B.S. (Bachelor of Science) derecesi ile ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl, McNutt International Fellowship ve Fulbright burslarını kazanan Kasapoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Missouri Üniversitesi (University of Missouri-Rolla, U.S.A) Jeoloji Mühendisliği Bölümün’den 1969 yılında M.S. (Master of Science); Pennsylvania Eyalet Üniversitesi (Pennsylvania State University, U.S.A.) Jeoloji Bölümü’nden de 1973 yılında Ph.D. (Doctor of Phlosophy) derecesini alarak aynı yıl Türkiye’ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi Yerbilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Askerlik görevini 1 Temmuz -30 Ekim 1975 tarihleri arasında Bornova (İzmir) da 57. Topçu Tugayı’nda 132. Kısa Dönem Yedek Subay olarak yapan Kasapoğlu, 1981 yılında ‘Ankara Kenti Zeminlerinin Jeo-Mühendislik Özellikleri’ konulu tezi ile Mühendislik Jeolojisi dalında ‘Üniversite Doçenti’ oldu. 1982 yılında Fulbright Araştırma Bursunu kazanarak tekrar Amerika Birleşik Devletlerine giden Kasapoğlu, Massachsetts Institute of Technology (MIT)’de “Depremleri Önceden Haber Verme” konusunda araştırmalar yaptı. 1984 yılında M.I.T. ve NASA ile birlikte yürüttüğü G.P.S. (Global Positioning System) projesi ile ‘uzay teknolojisinin bilime uygulanması’ konusunda Hacettepe Üniversitesi’nin ve Türkiye’nin adının ilk kez duyurulmasını sağladı. Türkiye’de ‘Deprem’ konusundaki araştırmaları ile tanınan Kasapoğlu, halen “Depreme dayanıklı konut dizaynı” konulu bir proje üstünde çalışmaktadır.
1986 yılında Profesör olan Kasapoğlu, 1982 yılından bu yana Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanıdır. 1984-1986 ve 1988-1990 yılları arasında iki dönem Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, 1988-1996 yılları arasında iki dönem H.Ü. Yerbilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yapmış,1993-1996 yılları arasında YÖK/Dünya Bankası Milli Eğitim Geliştirme Projesi Koordinasyon Birimi Başkanlığı, 1995-1998 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürütmüştür.
Prof. Dr. Kasapoğlu, 1967 “McNutt International Fellowship”; 1967 “Fulbright Travel Award”; 1971 “G.S.A. Penrose Research Grant”; 1972 “Sigma Xi Grant in-Aid of Research”; 1982 “Fulbright Research Award” ödüllerinin ve “Harç gibi bir bağlayıcı malzeme kullanımını gerektirmeyen, mekanik olarak birbirine kenetlenen hafif yapı elemanları ile tek katlı konut üretimi” konulu bir patentin de sahibidir.
Türkiye ve yurtdışında, Türkçe ve yabancı dilde yayımlanmış 56 adet özgün makalesi ve 7 adet derleme eseri bulunan Prof. Dr. K. Erçin Kasapoğlu, halen Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanıdır.
Evli ve bir çocuk babası olan Kasapoğlu, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting