Ana Sayfa / Kime Ait / QUA Granit kime ait, sahibi

QUA Granit kime ait, sahibi

Qua Granit kime ait, sahibi kim, Qua Granit fabrikası nerede vi Borsa’da Qua Granit hisseleri ne olur soruları. İşte QUA Granit ile ilgili tüm merak edilenler.

QUA Granit sahibi kim, Qua Granit ne zaman kim tarafından kuruldu fabrikası hangi ilde büyüklüğü bilgileri.

Qua Granite üretim faaliyetlerine Temmuz 2016’da Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, 232.965 m² arazi içerisinde 70.000 m² kapalı alana sahip fabrika binasında başlamış, fabrika alanı yapılan ilaveler ile 79.630 m²’ye yükselmiştir. Şirket, yer kaplama sektöründeki en yüksek katma değere sahip ürün grubu olan teknik granit ve sırlı granit (granit karo) üretmek üzere yatırımlarına hız katarak, Temmuz 2016’da 5,5 milyon m² üretim kapasitesi ile faaliyetlerine başlamıştır. Birinci hattın optimum doluluğa ulaşması, ölçek ekonomisinden faydalanılması ve ihracata yoğunlaşılması adına ikinci üretim bandı Haziran 2017’de 5,5 milyon m² kapasite ile faaliyete geçmiştir. Bu yatırımla birlikte, şirketin toplam üretim kapasitesi 11 milyon m²’ye ulaşmış olup, Qua Granite, Türkiye’nin sadece teknik granit üretimi yapan en büyük tesislerinden biri haline gelmiştir.

Qua Granite, ölçek ekonomisi, uzmanlaşma ve son teknolojiyle donatılmış üretim hatları ile yurt içi ve yurt dışındaki üreticilerle rekabet etmekte ve satışlarını her yıl artırmaktadır. Teknik granit, katma değeri yüksek özel bir ürün olup, ürünün pişirme teknolojisi diğer seramik türlerine göre (standart ve sırlı) daha zor ve pahalıdır. Şirketin teknik granit üretim hattı yaklaşık 1 km uzunluğunda olup, bir Ar-Ge merkezi olmamakla birlikte ürün desen ve çeşitliliği için her yıl ürün geliştirme harcamaları gerçekleştirilmektedir.

Nitelikli teknik granit üretim ve ihracatında önemli bir pay edinen Qua Granite, bunun sonucu olarak satışlarının yaklaşık %50’sini ihracat üzerinden gerçekleştirmekte ve başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere 60’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Şirket ihracatının %80’ini Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gerçekleştirmektedir. Ürünün lüks segmentte yer alması satın alma gücü yüksek olan Avrupa ülkelerini ana müşteri yapmaktadır.

Şirket yurt içinde 29 bayisine ve yurtdışında ise büyük distribütörler ve yapı market zincirlerine ürün satmakla birlikte üründe nihai kullanıcılar lüks konut, AVM ve rezidans geliştiren müteahhitler olmaktadır. Seramik karolar su emme derecelerinin yüksek olması nedeniyle sıcak ve soğukta içlerinde bulundukları suyun etkisiyle çatlama yaparken, teknik granitin su emme oranı çok düşük olduğu için iç mekan ve dış cephe kaplamalarda kullanılmaktadır.

Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapılması sebebi ile Qua Granite’nin ürün portföyü oldukça geniş yelpazede ve her zevke hitap edecek şekilde hazırlanmaktadır. Bu çeşitlilik, yeni trendler ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak güncellenmekte olup, pazarda yer alan ürünlerle ilgili mukayese çalışmaları yapılmakta, pazarda ihtiyaç duyulan, portföye katma değer katacağı öngörülen ürünlerle ilgili araştırma ve tespitler yapılarak ürün portföyü düzenli olarak zenginleştirilmektedir.

2017-2020 QUA Granite

QUA Granite bünyesinde 600 personel hizmet vermektedir. 10’a yakın markasıyla iç pazarda Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış bayileri ile güçlü bir dağıtım kanalına sahiptir. 2020 yılına damga vuran pandemide, sektörün aksine durmaksızın yol almaya devam etmiştir.

Sektörde fark yaratan üretim şekli sayesinde büyük başarılara imza atarak 2021 yılında halka açılan QUA Granite, kurumsallaşma adına büyük bir adım atmıştır.

Standart kalınlıkta teknik granit ile üretime başlayan QUA Granite, ürün portföyünü kısa sürede çeşitlendirerek sırlı granit üretimine başlamıştır. Full lappato, mat, metalik, granüllü mat gibi çeşitli yüzeylerde de üretim gerçekleştirerek, tüm dünyaca bilinen sektörün lider markalarından biri haline gelmiştir.QUA Granite bünyesinde mevcut üretim kalınlıkları şu şekildedir;

0,65 cm

0,9 cm

2 cm

3 cm

ARGE ve tasarım departmanında aralıksız çalışan QUA Granite, gerçekleştirdiği çalışmalar ile ürün gamını %50 artıracak şekilde hazırlıkları yapmakta ve piyasa taleplerine göre ürünlerini değerlendirmektedir.

Kalite Sertifikaları

-ISO 9001:2015 “Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası”
-OHSAS 18001:2007 “İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası”
-ISO 14001:2015 “Çevre Yönetim Sistem Sertifikası”
-Greenguard “Çevre Uygunluk Sertifikası”
-TSE “Çift Yıldız Kriterine Uygunluk Belgesi” (Seramik karo üretimi)
-TSE “Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi” (Seramik karo üretimi)

Gelişen teknoloji ve bilgi birikimini, üretim aşamasının her alanında kullanmayı kendisine prensip edinen Qua Granite, üretimin her aşamasında süreç takibi ve kalite uygunluk kontrolleri yapmakta olup, ulusal standart olan ve aynı zamanda diğer üretici Avrupa ülkelerinin de kullandığı kalite değerlerini belirten TS EN 14411 standardına uygun üretim yapmakta ve ürünlerinin Avrupa Birliği üyesi ülkelerde satılabilmesi için gerekli olan CE belgesine sahiptir.

Qua Granite, Türkiye’de sayılı firmaya verilen, gümrük yükümlülüklerini eksiksiz ve zamanında yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet, şeffaflık ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara dış ticaret işlemlerinde bir takım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan ulusal statü konumundaki “Onaylanmış Kişi Statü Belgesi” statüsüne Seramik, Cam ve Toprak sektöründe sahip ilk firmalardan biri olmuştur. Bu statü ile Qua Granite, gümrük işlem maliyetlerinde ve tedarik masraflarında tasarruf, gümrük işlemlerin kısalması ile birlikte artan rekabet gücü, ilgili statünün tanındığı ülkelerde sağlanan ayrıcalıklardan faydalanabilme özelliği gibi avantajlar elde etmektedir.

Qua Granite, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasını sektörde faaliyete geçtiği ilk yıllarda almaya hak kazanmıştır. Ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası şirketin sahip olduğu bir diğer belge olup, fabrika içerisinde üretimde kullanılan suyun tamamı deşarj edilmeden, fabrika içerisinde yer alan arıtma tesisinde arıtılarak tekrardan üretime kazandırılmaktadır. Şirket ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası olan OHSAS 18001’e de sahiptir.

Qua Granite İndirimli Teminat Uygulama Sistemi (“ITUS”) sertifikasına sahip olup, söz konusu sertifika KDV iade hakkı doğuran işlemleri bulunan ve kendileri için belirtilen genel ve özel şartları birlikte taşıyan mükelleflerin iade alacaklarının, indirimli teminat yoluyla düşük finansman koşullarında ve makul sürelerde iadesine imkan veren bir sistemdir.

Hedeflerimiz
Qua Granite , 2020 yılının sonunda aldığı 584 milyon TL’lik yatırım teşvik belgesi kapsamında 2 hatta 11 milyon m² olan üretim kapasitesini toplam 22,5 milyon m² kapasiteli 3 yeni üretim hattı ekleyerek 33,5 milyon m²’ye yükseltecek olup, 2 hattın Eylül 2021’de, son hattın ise Ocak 2022’de devreye alınması öngörülmektedir.

Bünyesinde 2021 Mart ayı itibariyle 600 kişiyi istihdam eden firma, yatırımlarını tamamlayarak, 2021 yılı sonunda 1.000 personel ile yoluna devam etmeyi hedefleri arasında bulundurmaktadır.

Hızla dijitalleşen dünyaya uyum sağlayabilmenin oldukça önemli olduğuna inanan QUA Granite, bu bakış açısıyla e-ticaret konusunda da çalışmalar gerçekleştirmekte, çok yakın zamanda ürünlerini, internet aracılığı ile bayi dışı kanallardan da müşterilerine ulaştırmayı planlamaktadır.

Misyonumuz
QUA Granite; hizmet verdiği tüm sektörlere sırlı ve sırsız seramik ürün çeşitlerini sunarak yaratıcı, yenilikçi, verimli ve etik bir çalışma anlayışını benimsemektedir. Yüksek kaliteyi odak alan çalışma prensibi; tüm iş ortakları ve personelleri için ortak bir değer yaratmaktadır. Bu doğrultuda alanında lider ve tercih edilen bir firma olmayı kendine misyon edinmektedir.

Vizyonumuz
QUA Granite; her geçen gün etkinliğini daha da arttırarak, yurt içi ve yurt dışı piyasalarında kaliteli ürün ve iyi hizmet anlayışı ile pazar payını genişletecek faaliyetler yürütmektedir. Çevre dostu, iş güvenliği konusunda duyarlı bir biçimde geliştirilmiş ve yenilikçi teknolojilerle etkin bir biçimde hizmet veren firma, çağdaş ve değer üreten bir anlayışla ülkemiz geleceğinde vazgeçilmez bir şirket olmayı yol haritası olarak belirlemiştir.

POLİTİKALARIMIZ
Kalite Politikamız
Sürdürülebilir bir başarının tüm çalışanlarının ortak çabasıyla mümkün olacağı inancı ile faaliyet gösteren QUA Granite; her kademede yüksek verimlilik ve sürekli gelişme düşüncesini benimsemektedir.

Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurarak, ürünlerinin çağdaş ve sektörün moda anlayışı odağında üretilmesine özen göstermektedir. Bu bağlamda firma, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktadır.

Sürekli gelişim için şirket içi eğitimleri ve sosyal etkinlikleri önemseyen QUA Granite, bu konuda da farkındalık yaratmaktadır. Katılımcı ve çoğul yönetim anlayışını benimseyerek, tüm üretim sürecinde liderliği ve çalışan katılımını teşvik etmektedir. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi’nin etkinliğini denetleyerek, gerekli görülen iyileştirmeleri sağlamaktadır.

İç ve dış pazarda güvenilir bir marka olmak için faaliyetlerine hız kesmeden devam eden QUA Granite; hedef bazında çalışarak, gayelerine ulaşmak için azami gayret göstermektedir. Öte yandan iş yaptığı tüm paydaşları ile saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Teknolojiyi yakından takip eden ve adımlarını bu yönde atan firma, iş güvenliğini her şeyin üstünde tutmaktadır. Doğal kaynakları en doğru biçimde kullanarak, çevreye zarar vermeden faaliyet sürdürmek firmanın çalışma prensipleri arasında yer almaktadır. QUA Granite, kendi pazarında söz sahibi olduğu ihracat hacmi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmak konusunda büyük bir hassasiyet göstermektedir.

Çevre Politikamız
Doğa dostu bir politika çerçevesinde çalışmalarını sürdüren QUA Granite; tüm çalışanları, taşeronları ve iş ortaklarının bu konuda hassasiyet göstermelerini sağlamaktadır. Bu kapsamda, geri dönüşüm tesisinin en doğru biçimde işletilmesi için, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmektedir. Tüm üretim faaliyetlerinde sürdürülebilir çevre dostu çalışmalarını; kalite, verimlilik ve iş güvenliği ile birlikte en temel üretim prensibi olarak konumlandırmaktadır.

Çalışanlarının katılımıyla oluşturmuş olduğu analizler, anketler, prosedürler, talimatlar ve iş planlarından faydalanmaktadır. Enerji ve doğal kaynakları titizlikle ve en doğru biçimde kullanmaktadır. Üretim hatları ve destek süreçlerindeki doğal kaynak tüketiminiz, atık oranlarını sayısal verilerle takip etmektedir. Temiz üretim uygulamaları sayesinde, birim üretim başına kaynak kullanımı ve atık oluşum miktarını azaltarak, çevre yönetiminde sürekli gelişme düşüncesi ile faaliyet göstermektedir.

Benimsediği çevre dostu politika doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak, doğaya zarar vermeden ve kaynakları tüketmeden ilerlemek için pek çok çalışma yürütmektedir.

Bu kapsamda QUA Granite;

Suyu geri dönüşümlü kullanmak için 34.000 metreküp/gün atıksu arıtma tesisini faaliyete sokmuştur.
Hammadde ve malzemeleri geri dönüşümlü olarak kullanmaktadır. Atıklarını gruplandırarak, geri dönüşüm sürecine katkıda bulunmaktadır.
Atık yağları geri dönüşüm ile kullanılabilir hale getirmektedir.
Sektörde su deşarj izni almayan tek fabrika konumunda yer almaktadır.

İstihdama Katkılarımız
Fabrikanın kuruluşunda çalışanların büyük bir bölümü yaşları genç ve sektöre sıfırdan başlayacak olan gelişmeye ve öğrenmeye açık kişilerden seçilmiştir. Böylece kendi insan kaynağını yetiştiren Qua Granite, 30 yılın çalışan kadrosunu oluşturmuştur.

Genç ve gelişime açık olmasının yanı sıra bu kadronun önemli bir kısmı da kadın çalışanlar oluşturmaktadır. Kadın istihdam oranını bir gelişmişlik göstergesi olarak kabul eden şirket, kadın çalışan istihdamı konusunda da sektöre öncülük etmektedir. Qua Granite, yüksek insan gücü gerektiren bir sektörde çalışılmasına rağmen, her zaman kadın istihdamının katacağı güce inanmaktadır. Kadın çalışan ortalaması %12 olan sektörde, mavi – beyaz yaka ayrımsız %27 ile sektördeki en yüksek kadın çalışan oranına sahiptir. QUA Granite, sektördeki iş yükünü eşit fırsatlar verildiğinde, kadınların layıkıyla yapabildiklerinin önemli bir simgesi olmakta ve ilerleyen süreçte de bu konudaki öncülüğü sürdürmeyi hedeflemektedir.

ALİ ERCAN ASLEN NERELİ, NECİ VE KİM?
QUA Granit yönetim kurulu başkanı Ali ercan kimdir sorusu. Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, halk arz süreçlerine ilişkin şunları söyledi:

“Halka arz sonrasında şirketin yüzde 20’si BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak. Halka arz sonrası şirketin piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olacak. Bu veriler doğrultusunda Qua Granite, son 3 yılda halka arz edilen şirketlerin en büyüğü olarak Borsa’ya gelecek. Finansal olarak aslında çok güçlü tablolarımız var. Fakat kendimizi yeni yatırımlarla ilgili daha da güçlendirmek için hem halka arzımızı yapıyoruz, hem de kendimizi güçlendiriyoruz. Türkiye büyük bir pazar, genç nüfusumuz geliştikçe yeni ihtiyaçlar artıyor ve inşaat pazarı ne olursa olsun gelişim içerisinde. Genç nüfusu sayesinde Türkiye ciddi bir üretici.” dedi.

“Yatırımcıları yatırımımıza ortak olmaya davet ediyoruz”
Ercan, halka arzda sermaye artırımı yoluyla elde edilecek yaklaşık 247 milyon TL’lik kaynağın önemli bir kısmının halihazırda devam eden kapasite artırımına yönelik yatırımın finansmanında kullanılacağını vurguladı.

Halka arzın ardından şirketin bir yıl süreyle bedelli sermaye artırımı, kendisinin de 6 ay süreyle hisse satışı yapmayacağı taahhüdünde bulunduklarını belirten Ercan, “Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış bayi ağıyla güçlü bir dağıtım kanalına sahibiz. Artan talep ihtiyacını karşılamak için 2020 yılı sonunda yıllık 22,5 milyon metrekare kapasiteli üç yeni üretim hattının yatırımına başladık. Bu yatırımı 2021 ve 2022 yıllarında kademeli olarak tamamlamayı planlıyoruz. Yani yatırıma başlamak için halka arzı beklemedik. Halka arzda yatırımcıları yatırımımıza ortak olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Qua Granite’in “çok çeşitlilik” kuralıyla oluşturulan ürün portföyü ile 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yaptığını belirten Ercan, salgının hızlı tedariki çok daha önemli hale getirdiğini, Türkiye’nin de bu konuda hem coğrafi hem de üretim kabiliyeti açısından üstünlüğü olduğunu söyledi.

“Türkiye tedarikte doğru ülke olduğunu ispatladı”
Ali Ercan, Türkiye’nin operasyonel gücüyle çok hızlı hareket edebildiğini dolayısıyla sürdürülebilirlik ve tedarik güvenliği konularında doğru ülke olduğunu ispatladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Yeni normal olarak adlandırılan düzende seyahatler riskli ve daha maliyetli. Dolayısıyla ABD ve AB’den Uzak Doğu’ya seyahat etme isteğinde ciddi bir azalış yaşanacak ve bu durum Uzak Doğu ile iş yapmayı zorlaştıracak. Bu da kolay ulaşılabilir bir ülke olan Türkiye ve bizim için ayrı bir fırsat penceresi. Böyle bir ortamda halihazırda devam eden kapasite artırımı yatırımımızın tamamlanması ihracat pazarımızı büyütmemizde kritik önem taşıyor. Yatırımı devam eden üç yeni üretim hattının ikisinin eylül ayında, üçüncü hattın ise ocak 2022’de faaliyete geçmesi planlanıyor. Bu üretim hatlarının tamamlanması ve özellikle ABD pazarına dönük ihracatın başlaması ile net satış gelirimizi 2021’de 850 milyon TL’ye, 2022’de ise 1 milyar 263 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca yeni yatırımımız dolayısıyla 480 kişilik ek istihdam ile çalışan sayımız da binin üzerine yükselecek.”

2020 sonu itibarıyla 372 milyon lira olan ve toplam ciro içindeki payı yüzde 53’e çıkan ihracat gelirlerinin, sağlıklı büyümeye yönelik bu yatırım stratejisi ile hızla artacağını kaydeden Ercan, “İhracat gelirimiz 2020 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 59 arttı. Ana ihracat pazarımız Avrupa ve toplam ihracatımızın yüzde 80’ini başta Almanya, İngiltere ve Belçika’ya gerçekleştiriyoruz. Sektörün en geniş satış coğrafyasına sahip şirketi olma hedefimiz doğrultusunda önümüzdeki süreçte ABD de ana hedef pazarlarımızdan biri olacak.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yapı Kredi Bankası kaç paraya satılıyor?

Yapı Kredi Bankası kime ait., hisse durumu ve kim alacak bilgisi. Yapı Kredi kaç para …

Sınırsız Hosting