Ana Sayfa / Genel / Regaip kandil mesajları

Regaip kandil mesajları

Regaip Kandili mesajları, SMS mesajları en güzel ve enlamlı Regaip Kandili dualı mesajları. Regaib Kandili üç ayların müjdecisi olan mübarek gecedir. Kandillerde en çok kullandığımız yöntem sevdiklerimize gönderdiğimiz kandil mesajlarını, o mesajların en güzellerini sizin için derledik.

Mübarek Ragaip kandili en güzel mesajları. En güzel SMS Regaip kandili mesajları. Müslümanların bu mübarek gece için arama motorlarında yoğun ilgi gösterdikleri bu mesajlar nelerdir? En güzel Regaib kandili mesajları neler? En güzel kandil mesajları hangileri?

Regaib Kandili üç ayların müjdecisi olan mübarek gecedir. Diyanetin takvimine göre 26 Ocak perşembe günü idrak edilecek gece için sevdiklerimize gönderdiğimiz mesajlar büyük önem taşımaktadır. İşte sizin için derlediğimiz en güzel Regaib Kandili mesajları

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin. Öyle içten öyle samimi ol ki gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz Mübarek Olsun.
Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.
Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun.
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere.
Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah’a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.
*Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
*İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun Makamınız cennet Hz. Muhammed komşunuz olsun Günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun Regaip kandiliniz kutlu olsun.
Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyonlarca gün var, ama bugün başka, Regaip Kandiliniz Mübarek olsun.
Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün melekler sizinle, dualarınız kabul Regaib Kandiliniz mübarek olsun.
Gül bahçesine girenler, gül olmasa da gül gibi kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece kandiliniz mübarek olsun.
Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. Hayırlı kandiller.

REGAİP ANLAMI FAZİLETİ VE ÖNEMİ

Alimler bu gece, Peygamber Efendimiz (SAV)’in, “Allah’ım bize Recep ve Şaban’ı mübarek eyle bizi Kadir’e ve Ramazan’a ulaştır” hadis-i şerifini hatırlatarak, ibadetlerin o huşuyla yapılması gerektiğini söylüyor.

Üç ayların başlangıcı Regaib Kandili Recep Ayı’nın ilk Perşembesini Cuma’ya bağlayan gece kutlanır.

Bu gece inananlar Mübarek Ramazan ayına ulaşmayı ve Kadir Gecesi’ni görmeyi Cenabı Allah’tan niyaz eder.

Regaib gecesi Yüce Yaradan’ın rahmet, mağfiret ve inayetinin bol bol ihsan edildiği gecedir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV de bu gecenin önemine yönelik şu hadis i şerifi buyurmuştur:

‘‘Allah’ım bize Recep ve Şaban’ı mübarek eyle bizi Kadir’e ve Ramazan’a ulaştır”

TÖVBE EDİN

Regaib’in bir diğer anlamı da güzel olan ve rağbet edilen bütün ümitlerin yeşerdiği gece anlamına geliyor. Alimler bu anlamından dolayı bu gece dua ve tövbe kapılarının bu gece açık olacağını belirtiyor ve tövbe edin telkininde bulunuyor. Yine Peygamber Efendimiz SAV tüm İslam alemine örnek olacak şekilde yüce yaradan dan bir hadisinde şöyle af dilemiştir: “Allah’ım sen affedicisin affı seversin öyleyse biz affeyle yarabbi.”

REGAİB’İN ANLAMI

‘Regaib’ Arapça kökenli bir kelimedir. Bir şeyi istemek, arzulamak, ona meyil etmek ve ele geçirmek için çaba sarf etmek anlamına gelir. Regaib ayrıca güzel olan ve rağbet edilen ümitlerin yeşermesi anlamına da geliyor.

İlginizi Çekebilir

Çamaşır makinesini bozan hatalar

Çamaşır makinesini en çok zarar veren hatalar ve çamaşır makinesini bozan işlemler. Çamaşır makinesine atmadan …

Sınırsız Hosting