Ana Sayfa / Kime Ait / Ripple ne, Ripple sistemi

Ripple ne, Ripple sistemi

Ripple nedir, nasıl bir sistemdir ve para transferinde Ripple yöntemi nedir diye soruluyor. Son olarak ABD merkezli Ripple ile Suudi Arabistan merkez bankası arasında anlaşma imzalandı. bu da Suudi Arabistan’ın kripto para ve sanal para pazarına giriş yaptığı anlamına geliyor. Suudi Arabistan Merkez Bankası, ödemelerin daha çabuk, daha şeffaf ve ucuz olması amacıyla Ripple ile anlaşmaya vardığını belirtti.

Fintek nedir, ne işe yarar ve Ripple ne, ne işe yarar sorularını duyar gibiyiz. Kripto para ve sanal para kavramlarından sonra şimdi de uluslararası para ve para transfer yöntemlerine yeni şirketler ve merkezler dahil olmaya başladı. Suudi Ar8abistan da Ripple ile anlaşma imzaladı ve uluslararası para transferinde zaman kazanmak istedi. Suudi Arabistan Merkez Bankası, ödemelerin daha çabuk, daha şeffaf ve ucuz olması amacıyla Ripple ile anlaşmaya vardığını belirtti. Bu şekilde tarihte ilk defa bir merkezi ülke içerisindeki diğer bankaların blok zinciri ve kripto para teknolojisine geçişi sağlandı.

Suudi Arabistan Merkez Bankası blok zinciri teknolojisiyle yurt içi ve yurt dışı ödeme işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla ABD merkezli Ripple ile sözleşmeye imza attı.

Körfez yetkilileri fintek kullanımında yeni yolların keşfedilmesi için ilk pilot programını bu şekilde başlattı.

Bununla birlikte bir kripto para birimi de olan Ripple sayesinde bu teknoloji ilk defa bir merkez bankası tarafından ülke içerisindeki diğer bankalar tarafından da kullanılabilir hale getirildi.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting