Ana Sayfa / Yaşam / Rıza Sarraf SAVAMA ajanı mı?

Rıza Sarraf SAVAMA ajanı mı?

İran gizli servisi Savama ve Reza Zarrab Savama ajanı iddiası. Rıza Sarraf İran istihbarat teşkilatı ajanı mı Türkiye’ye onun için mi geldi bilgisi. İYİ Parti Milletvekili Nuri Okutan, devlet kayıtlarında Reza Zarrab’ın İran İstihbarat Örgütü SAVAMA’nın bir ajanı olduğunun devlet kayıtlarında mevcut olduğunu savunarak “On yıllarca öncesinden Zarrab’ın ailesi bizce izleniyor ve biliniyor, gözlemleniyor. Bu konuyla ilgili dosyalar devlet arşivinde var. Bilinmez birşey değil. Gerek emniyet gerek MİT’in hazırladığı raporda var. Buna rağmen görmezden, bilinmezden gelinerek adeta mal hırsı devlet aklını esir almıştır” dedi.

SAVAMA hangi ülkenin gizli örgütü ve ne iş yapar sorusu gündemde. ABD’De yargılanan Reza Zarrab SAVAMA ajanı mı iddialar. İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemde olan Zarrab davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nuri Okutan, Zarrab olayında devletin elinde her türlü bilgi olmasına rağmen mal ve para hırsı nedeniyle bu bilgilerin devleti yönetenler tarafından dikkate alınmadığını savundu. Zarrab’ın ailesinin yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından izlendiğini yıllarca takip edildiğini bildiren Nuri Oktan şunları söyledi:

” Reza’nın babası ve ailesinin bazı fertleri çeşitli yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından on yıllarca takip edilmişlerdir. Buna ilişkin kayıt ve zabıtlar ilgili güvenlik birimlerinin arşivinde mevcuttur. Diğer taraftan Zarrab Tebrizlidir ve tam manasıyla Türk şehri olan Tebriz’de Zarrab ailesini tanımayan yoktur. Tebriz Türklerinden kime sorulsa bu ailesinin İran devletinin kirli işlerini görmesiyle tanındığını ifade edecektir.

Hatta Reza’nın SAVAMA’nın bir elemanı olduğu yönünde bilgiler mevcuttur. Peki nasıl oluyor da bu bilgiler devletin arşivindeyken bu kişiyle bakanlar ve genel müdürler ‘al takke ver külah’ yasadışı iş tutuyorlar? Bu tutum ancak kabile devletlerinde üçüncü sınıf diktatörlerin yönetiminde görülür.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting