Ana Sayfa / Gündem / Rus füzesi Japon gemisini vurdu

Rus füzesi Japon gemisini vurdu

Rusya Karadeniz’deki gemileri vurmaya devam ediyor. Rus füzeleri Karadeniz’de bu kez Japon gemisini vurdu. Putin’in askerleri Karadeniz’de ülke ayırmadan ticari gemilere saldırmaya başladı dün de Bir Türk gemisi vurulmuştu. Putin, savaşı Karadeniz üzerinden Türkiye ve balkan ülkelerine yaymaya çalışıyor. Japon bir şirkete ait Panama bandıralı yük gemisinin Karadeniz açıklarında Rus füzesi ile vurulduğu bildirilirken, 20 kişilik mürettebattan 1 kişinin yaralandığı açıklandı.

Rusya, Karadeniz’de Japon gemisini füzeyle vurdu. Karadeniz’de ticari gemiler Rus füzelerinin hedefi olmaya devam ederken, Putin savaşı tüm coğrafyaya yaymak için kirli bir politika yürütüyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı gündemdeki tazeliğini korurken, savaşa dair sıcak bir gelişme yaşandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Japon bir şirkete ait yük gemisinin dün Karadeniz açıklarında Rus füzesiyle vurulduğunu duyurdu. Füzenin Panama’ya kayıtlı yük gemisi Namura Queen’in kıç tarafına isabet ettiği ve kısa süreli yangına neden olduğu öğrenilirken, geminin Japonya’nın Ehime eyaletinin Imabari şehrindeki bir nakliye şirketine ait olduğu kaydedildi.

Şirketten yapılan açıklamada tamamı Filipinli 20 mürettebattan birinin omzundan yaralandığı açıklanırken, 19 kişinin ise yara almadan kurtulduğu kaydedildi.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı saldırının ayrıntılarını doğrulamak üzere detaylı inceleme başlatırken, mürettebatın en kısa sürede güvenli bir bölgeye nakledilmesi için temasların sürdüğü öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe lige havlu attı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı. Konyaspor-Fenerbahçe maçı 0-0 bitti ve Galatasaray’la arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. …

Sınırsız Hosting