Ana Sayfa / Gündem / Rusçu Ukraynalı vekil tutuklandı

Rusçu Ukraynalı vekil tutuklandı

Zelenski, Ukrayna Milletvekili’nin tutuklandığını açıkladı. tutuklanan Ukraynalı milletvekili Putin’in yakın dostu ve arkadaşı.

Putin’in Ukrayna’daki milletvekili dostu tutuklandı. Zelinski, Putin yanlısı milletvekilinin tutuklandığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukraynalı milletvekili ve oligark Viktor Medvedçuk’un tutuklandığını paylaştı. Putin, Medvedçuk’un kızı Darina’nın vaftiz babası olmuştu.

Rusya‘nın Ukrayna‘ya yönelik işgal harekatı, 48’inci gününde devam ediyor. Zelenskiy, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Ukraynalı milletvekili ve oligark Viktor Medvedçuk‘un tutuklandığını paylaştı. Zelenskiy’in yaptığı paylaşımda Medvedçuk, ellerinin kelepçeli olduğu görülüyor.

Zelensky, Viktor Medvedchuk’un Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yakalandığını duyurdu. Medvedchuk ihanetle suçlanıyor.

17.jpg

Medvedçuk’un Kremlin yanlısı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın dostu olduğu belirtiliyor.

VİKTOR MEDVEDÇUK KİMDİR?

Viktor Volodimiroviç Medvedçuk, Ukraynalı siyasetçi, avukat ve oligark. 29 Ağustos 2019’dan itibaren Ukrayna Yüksek Şurasında milletvekili olarak görev yürütüyor.

Medvedçuk 2002 ile 2005 yılları arasında eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma’nın Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı olarak görev yaptı.

Medvedçuk şu anda Rusya yanlısı siyasi organizasyon Ukrayna’nın Seçimi’nin başkanı ve Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılması fikrine muhalif olan isimlerden.

Kasım 2018’de Medvedçuk, daha sonra Muhalefet Platformu – Yaşam İçin Partisi ile birleşen Yaşam İçin Siyasi Parti’nin siyasi konseyinin başkanı seçildi. 2019 Ukrayna parlamento seçimlerinde parti ülke çapındaki parti listesinde 37 sandalye ve 6 seçim bölgesi koltuğu kazandı. Muhalefet Platformu – Yaşam İçin Partisi’nin 2019 seçim listesinde üçüncü sırada yer alarak Medvedçuk parlamentoya seçildi.

Ukrayna’da Medvedçuk, “kişisel bir dost” olarak adlandırdığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müttefiki olarak görülüyor. Putin, Medvedçuk’un kızı Darina’nın vaftiz babasıdır.

19 Şubat 2021’de Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, terörizmin finanse edildiği iddiasıyla Medvedçuk ve eşi Oksana Marçenko’yu Ukrayna yaptırımlar listesine dahil etti.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting