Ana Sayfa / Genel / Rusya savaşa itiliyor

Rusya savaşa itiliyor

NATO ve ABD, Rusya’yı Ukrayna üzerinden savaşa çekmek için her türlü girişimi ve provokasyonu yapmaya devam ediyor. Rusya’nı ise Ukrayna’yı işgal etmesi 20 şubat’ta bitecek olan Çin’deki kış olimpiyatları sonrasına kalabilir. NATO müttefikleri, Doğu Avrupa’daki NATO yerleşimlerine ek gemiler ve savaş jetleri gönderiyor.

Rusya savaşa sürüklenmeye çalışılıyor ABD ve NATO tarafından. Putin, Ukrayna’ya girmeyeceğim demesine rağmen ABD ve NATO saldıracak diyerek komşu ülkelere asker ve cephane yığıyor. işin içine İngiltere de girince, Rusya savaşa çekilmek isteniyor yorumları yapılıyor.

RUSYA’YI KIŞKIRTMA HAMLELERİ BAŞLADI

Genel Sekreter Jens Stoltenberg Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna sınırlarına askeri yığılmasına tepki olarak, NATO müttefiklerinin güçlerini beklemeye aldıklarını ve Doğu Avrupa’daki NATO konuşlanmalarını daha fazla gemi ve savaş uçağıyla güçlendirdiklerini söyledi.

Stoltenberg yaptığı açıklamada, “NATO’ya ek kuvvet katkısında bulunan müttefikleri memnuniyetle karşılıyorum. NATO, ittifakın doğu kısmını güçlendirmek de dahil olmak üzere tüm müttefikleri korumak ve savunmak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir” dedi.

“RUSYA UYGUN ŞEKİLDE CEVAP VERECEKTİR”

Interfax haber ajansının aktardığına göre Rus milletvekili Andrei Kartapolov yaptığı açıklamada, ABD’nin Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerine daha fazla asker göndermesi durumunda Rusya’nın “uygun şekilde yanıt vereceğini” söyledi.

Rus parlamentosunun savunma komitesine başkanlık eden Kartapolov, ABD Başkanı Joe Biden’in Moskova ile Batı arasında Ukrayna konusunda yaşanan gerilimler nedeniyle bölgedeki NATO müttefiklerine binlerce asker göndermeyi düşündüğünü bildirmesinin ardından konuştu.

Ayrıca Rusya’ya göre; bir dizi diplomatik görüşmede sunulan güvencelere rağmen ABD, “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmaya hazırlandığı” iddiasında ısrarcı.

LETONYA’DAN DOĞU AVRUPA İÇİN ‘NATO GÜCÜ’ ÇAĞRISI

Letonya Dışişleri Dakanı yaptığı açıklamada, Doğu Avrupa’nın savunmasına yönelik daha fazla “NATO gücü” için çağrıda bulundu.

AB’DEN ‘DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ’ YAPTIRIMLAR

Danimarka tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması halinde Avrupa Birliği’nin “daha önce hiç görülmemiş” ekonomik yaptırımları uygulamaya hazır olduğunu söyledi. AB Dışişleri Bakanları Moskova’ya toplu bir uyarı göndereceklerini söyledi.

RUSYA-UKRAYNA GÜÇ KARŞILAŞTIRMASI

Ukrayna’nın savunmaya ayırdığı bütçesi 9 milyar 600 milyon dolar.

Ukrayna’nın dış borcu 130 milyar dolar iken Rusya’nın dış borcu 539 milyar 600 milyon dolar. Dış borç bakımından Ukrayna, Rusya’dan 409 milyar 600 milyon dolar daha iyi durumda.

Diğer yandan Rusya 432 milyar 700 milyon dolar döviz rezervine sahipken Ukrayna’nın döviz rezervi 18 milyar 810 milyon dolar.

Satın alma gücü paritesi bakımından dünyada altıncı sırada bulunan Rusya, 4 trilyon 025 milyarlık güce sahip. Dünya sıralamasında 48’inci sırada bulunan Ukrayna açısından bu rakam, 378 milyar 450 milyon dolar.

Rusya’nın toplam hava aracı 4 bin 144. Ukrayna’nın toplam hava aracı 285.

Rusya’nın 789, Ukrayna’nın ise 42 savaş uçağı bulunuyor. Aralarındaki fark 747.

Küresel ateş gücü sıralamasında dünyada ikinci sırada bulunan Rusya 742, Ukrayna 25 saldırı uçağına sahip.

Rusya’nın 1540, Ukrayna’nın 111 helikopteri bulunuyor.

Rusya’nın 538, Ukrayna’nın 34 saldırı helikopteri mevcut.

Tank gücü bakımından dünyada lider konumunda bulunan Rusya’nın 13 bin tankı var. Ukrayna ise 2430 tanka sahip.

Rusya’nın 27 bin, Ukrayna’nın 11 bin 435 zırhlı aracı var.

Kendinden tahrikli topçu açısından da dünyada ilk sırada bulunan Rusya’nın 6 bin 540, Ukrayna’nın 785 topçusu bulunuyor.

Rusya 4 bin 465 ve Ukrayna 2 bin 40 çekili topçuya sahip.

Ukrayna’nın uçak gemisi bulunmuyor, Rusya’nın ise bir uçak gemisi mevcut.

Rusya 64 denizaltı sahibi iken Ukrayna ordusunun denizaltısı yok.

Keza Rusya’nın 15 destroyeri (muhrip) bulunurken bu rakam da Ukrayna ordusu açısından sıfır.

Ukrayna’nın bir Rusya’nın ise 11 fırkateyni bulunuyor.

Rusya 85, Ukrayna 0 korvete sahip.

Rusya 48 mayın gemisi sahibiyken Ukrayna’nın envanterinde bu gemi mevcut değil.

İlginizi Çekebilir

Gelire göre fatura dönemi

Elektrik ve doğalgaz faturaları gelire göre gelecek çalışması. Gelire göre tarife dönemi için son aşama. …

Sınırsız Hosting