Ana Sayfa / İlginç / Rusya’dan kredi alıyoruz

Rusya’dan kredi alıyoruz

Türkiye, Rusya’dan kredi alıyor. Rusya Türkiye’ye kredi açıyor. Erdoğan Putin görüşmesinden Türkiye’ye kredi vermek çıktı. Türkiye tarihinde ilk kez Rus hükümetinden para alacak, kredi alacak. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, askeri teknik işbirliği alanında ilgili anlaşma imzalandıktan sonra Türkiye’ye kredi sağlanacağını belirtti.

Türkiye, Rus hükümetinden kredi alıyor. Rusya, Türkiye’ye askeri ve teknik alım için kredi açacak. Türkiye Rusya’ya borçlanıyor. Sputnik’in haberine göre, Siluanov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin her şeyi söyledi, koşullar onaylandı, evraklar imzalanacak. Anlaşma imzalandıktan hemen sonra kredi sağlanacak” dedi.

ERDOĞAN PUTİN NE GÖRÜTÜ 11 ARALIK
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu yıl içerisindeki 7. yüz yüze görüşmeleri için başkent Ankara’da bir araya geldi. Beştepe’de gerçekleşen görüşme sonrasında iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Türkiye Rusya ilişkileri her geçen gün daha da güçleniyor. Bu ziyaretler ve telefon görüşmelerimizle ortak bakış açıları geliştirmeye çalışıyoruz.

Siyasi seviyedeki bu ahenk iktisadi ve beşeri ilişkilerimize de yansıyor. İkili ticaret hacmimiz 2017’nin ilk 10 ayı itibariyle yüzde 10 artış göstermiştir.
Bu yıl 4.5 milyon Rus turist ağırladık. 2018’de daha da artacaktır.

KUDÜS KONUSU

Bugün değerli dostum Putin ile bölgesel meseleri de ele alma imkanımız oldu.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması tüm dünyada büyük infial oluşturdu. Haftasonu protestolarda İsrail askerleri 4 Filistinliyi şehit etti. İsrail yangına körükle gitmeye devam ediyor. Değer sahibi hiç kimsenin bu cinayetleri görmezden gelmesi mümkün değildir.

Kudüs konusunda Putin ile benzer yaklaşımlar içersinde olduğumuzu gördüm. Suriye’deki durumu da ele aldık. Soçi’de ele aldığımız konuları değerlendirme fırsatımız oldu. Bundan sonraki adımımız Soçi’de ikinci görüşmemizi yapacağız.

Ne gibi ilave adımlar atabileceğimizi görüştük. Cenevre’de yürütülen sürece önemli katkı sağlayacağız. Yakaladığımız bu ivmeyi önümüzdeki dönemde de sürdürmek istiyoruz.

“S-400 BU HAFTA NETİCELENECEK”

Türkiye ve Rusya arasındaki bu yakın ilişki bölgesel istikrar olarak da önemlidir, anlamlıdır. Ayrıca S-400 konusuna dair ilgili arkadaşlarımızı gerekli çalışmayı yapmak için bu hafta bir araya gelip bu işi neticelendirecektir.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting