Ana Sayfa / Manşet / Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City

Manchester City 2023 Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İnter Manchester City’e 1-0 yenildi ve kupayı kaybetti. Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu olarak kabul edilen UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonunun şampiyonu Manchester City oldu. Pep Guardiola’nın çalıştırdığı İngiliz ekibi, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan finalde İtalyan temsilcisi Interi 1-0 Rodri’nin golüyle 1-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. City’de forma giyen İlkay Gündoğan, dev kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Şampiyonlar Ligi final maçında Manchester City ile Inter karşılaşmasını izledi. İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk asıllı Alman futbolcu oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu 2023 Manchester City oldu. Manchester City ile Inter, İstanbul’un ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi. İlklere sahne olan dev finali İngiliz ekibi Manchester City 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

İlk yarısı golsüz sona eren maçta City’ye kupayı getiren golü 68. dakikada Rodri kaydetti. İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk asıllı Alman futbolcu oldu.

MANCHESTER CITY İLK KEZ ‘EN BÜYÜK’

Inter’i 1-0 mağlup ederek kupaya uzanan Manchester City, bir ilki başardı. İngiliz devi, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

M.City, daha önce 2021 yılında Chelsea ile finalde karşılaşmış ve rakibine 1-0 yenilerek kupayı kazanma şansını kaçırmıştı.

KUPA İLK KEZ BİR TÜRK FUTBOLCUNUN ELİNDE

İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinin ardından dev kupa, tarihte ilk kez Türk kökenli bir futbolcunun elinde yükseldi. City’de forma giyen İlkay Gündoğan takımıyla zafere ulaşarak Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk Türk futbolcu oldu.

İTALYANLAR YİNE KAYBETTİ

UEFA’nın 3 büyük kupasında 3 finalde de İtalyan takımları kaybetti. Konferans Liginde Fiorentina, Avrupa Ligi’nde Roma, bugün de Şampiyonlar Ligi finalinde İnter.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting