Ana Sayfa / İlginç / Sanatçı tanıtma kartı başvuru

Sanatçı tanıtma kartı başvuru

Sanatçı tanıtma kartı başvuru, sanatçı tanıtma kartı nasıl alınır nereye nasıl başvurulacak bilgisi. 2023-2024 sanatçı tanıtma kartı başvuru tarihleri istenen belgeler ve nereye başvuru yapılacak bilgileri. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl, geleneksel sanatlara dair alanlarda üretimlerini yapmaya devam eden ustalara verilen Sanatçı Tanıtma Kartı için başvurular başladı. 10 Temmuz’da elektronik ortamda başlayan kart başvuruları 10 Eylül’de sona erecek.

Sanatçı tanıtma kartı nasıl nereden alınır alma yolları ve başvuru bilgileri. Kültür Bakanlığı sanatçı tanıtma kartı başvuru tarihleri ve istenen belgeler. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel el sanatları ustalarına verilen Sanatçı Tanıtma Kartı müracaatları elektronik ortamda başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, uygulamanın sanatçılar için kolaylık sağlayacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, uygulamanın sanatçılar için kolaylık sağlayacağını ifade etti.

GENİŞ KİTLELERE ULAŞMAK HEDEFLENİYOR

Bakanlığın her yıl, ‘Aşık-Ozan, Halk Şairliği ve Zakirlik Geleneği’, ‘Mahalli Sanatçılar’ ve ‘Çalgı Yapımcılığı’, ‘Geleneksel El Sanatları’, ‘Türk Süsleme Sanatları’ ve ‘Geleneksel Tiyatro Sanatları’ gibi zanaate dayalı alanlardaki ustalara verdiği ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’ uygulamasının temel amacı, Türkiye’deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimini ve görünürlüğünü artırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak olarak ifade ediliyor. Bugüne kadar 5 bin 975 miras taşıyıcısına Sanatçı Tanıtma Kartı verildi ve bu sanatçılar Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’ne kaydedildi.

2023 yılı ikinci dönem değerlendirmeleri için 10 Temmuz’da başlayan süre 10 Eylül’de sona erecek. Başvurular, e-devlet üzerinden ve Genel Müdürlüğün web sayfası www.aregem.ktb.gov.tr adresinden alınacak.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting