Köpek yavrusunu 4 bacağını kestiler. Sapanca’daki köpeğe yönelik vahşet. Sakarya’da ormanda dört bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Vali İrfan Balkanlıoğlu, “İlk bulgular bir iş makinesini işaret ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da olaya tepki geldi.
Sapanca’da bacakları kesilen yavru köpek öldü. Sapanca Yüzevler Mahallesi’nde ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru bir köpeğin yerde kıvrandığını gördü.
Veterinere götürülen ağır yaralı köpek, tedavi için İstanbul’daki bir veteriner kliniğine gönderildi.
İstanbul’da dün ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamadı.
Hastane yetkililerinden sosyal medyada yapılan açıklamada, “Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen herşeyi yaptığımız beirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik” denildi.
Veteriner doctor Berktuğ Çiftçi, “Tabii ki de hayvanın bu operasyonu kaldırabilmesi de önemli” diyen Bertuğ Çiftçi, “Şu an ameliyata girebilecek durumda. Hayvandaki yaralara bakıldığında kesici bir aletle düz kesiklerin oluştuğu belli. Burada bizim düşüncemiz kemikleri kırabilecek tarza balta gibi aletler olabileceği. Düzensiz kesikler yok. Bu da bize insan tarafından yapıldığını gösteriyor” dedi.
Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı da Yasin Yılmaz, vahşeti yapanların bir an önce yakalanmasını istedi.