Ana Sayfa / Kime Ait / SASO Belgesi ücreti, evrakları ve ne işe yarar

SASO Belgesi ücreti, evrakları ve ne işe yarar

SASO nedir açılımı, SASO belgesi ne işe yarar, kimler SASO belgesi almak zorunda. hangi ülkeler ASO belgesi zorunluluğu getirdi ve ihracatçılar için SASO belgesi nereden nasıl alınır hangi evraklar isteniyor ve SASO belgesi ücreti ne kadar bilgisi.

SASO belgesi nasıl çıkartılır, hangi ihraç ürünleri için SASO belgesi isteniyor ve SASO belgesi alma ne kadara mal oluyor bilgisi. SASO Belgesini almak için ihracatı yapılacak ürünlerin SASO yasalarına uygunluğu kontrol edildikten sonra ( kalite dokümanları – test raporları veya laboratuvar analizleri) Saso Belgelendirme (Saso Certificate) sürecine geçilir. Ürünlerin konteynerlara yüklemesi başlamadan, firmamız tarafından görevlendirilen yetkili denetçi, firmanıza gelerek gözetim denetimi yapar., Gerekli kontroller denetçi tarafından yapıldıktan sonra var ise eksikliklerin giderilmesi için sizi bilgilendirir. Saso Belgesi (Saso Certifikası) ürün sertifikası, kalite sertifikası olarak geçmez. Her yüklemeden önce mutlaka tekrardan çıkartılmalıdır. SASO Belgesi (SASOSertifikası) almadan Suudi Arabistan’a ihracat yapamazsınız. Saso Belgesi (Saso Sertifikası) almazsanız Suudi Arabistan da ki malın ithalatını yapacak müşteriniz gümrükten malı çekemez ve malınız gümrükte takılır. Sıkıntısız bir şekilde Suudi Arabistan a ihracatınızı gerçekleştirebilmek için ürünlerinize ait kalite belgelerinin tam olması, test dokümanlarının güncel yani yeni olması gerekmektedir. Sizin ihracatınızın süresinde ve maliyetinde yarar sağlayacaktır.

SASO Belgesi Nasıl Alınır?
Saso Belgesi için müracaatınız da sizden ihracatı yapacağınız ürünün proforma faturası, ihracatı yapacağınız proforma fatura da yazan ürünlerin kalite dokümanları, test raporları, laboratuvar analizleri gibi sertifikalar istenecektir. Bu sertifikaların araştırılmasından sonra noksan bir şey belirlenmemesi durumun da Saso Belgesi prosedürleri kısmen tamamlanmıştır. Mühim olan etap ihracatı yapılacak ürünlerinizin saso yasalarına uygunluğudur. Uygunlukla ilgili sorun yaşanmaması durumunda kolaylıkla Saso Belgenizi çıkartabilirsiniz.

Saso Belgesi İçin Gerekli Evraklar aşağıdaki gibidir;

Ticari fatura
Menşe Şehadetnamesi
Konşimento
Sigorta belgesi (Eğer ihracatçı tarafından sigorta yapılmışsa)
Yükleme (Çeki) listesi
Yukarıdakilerin haricinde istenilen evraklar isteğe bağlı olup, ithal edilecek ürüne veya ithalatçıyla yapılan sözleşmeye göre değişiklik göstermektedir.

1- SASO Belgesi için gerekli evraklardan biri olan Ticari Faturada olması gereken bilgiler aşağıdaki gibidir;

Tüm ticari faturalar ihracatçı şirketin antetli kağıdına yazılmalı, alıcı ve satıcının ad ve adresleri eksiksiz yazılmış olmalı,
Satışı yapılan ürün açık bir şekilde ve 8 haneli GTİP (Gümrük Kodu) yazılmalıdır,
Sevkiyat şekli ve yükleme boşaltma limanları yazılmış olmalı,
Birim fiyat, miktar, net ve brüt ağırlık, koli sayısı yazılmış olmalıdır.
Saso Belgesi için gerekli evraklardaki Ticari Faturada 18 Mayıs 1996 yılından itibaren Sudi Arabistan tarafından ithal edilecek ürünlerle ilgili olarak Suudi Arabistan Gümrük yetkilileri aşağıda belirtilen bilgilerin faturalarda yazılmasını istemektedir.

Makine ve Ekipmanlarda:

İthal edilecek ürünün teknik bilgileri
Model numarası
Markası
Üreticinin açık ismi
Ürünün tanımlanmasına yarayan diğer teknik bilgiler
2- Saso Belgesi için gerekli evraklardan biriside Menşe Şehadetnamesidir.

Menşe Şehadetnamesi, Suudi Arabistan`a ihracat yapılacak ürünün üreticisinin açık adı, adresi ve sevk aracının (hava, kara, deniz) detaylı bilgileri ile Suudi Arabistan ithalatçının açık ad ve adresini içermelidir.

3- Konşimentonun bir nüshası Suudi Arabistan Konsoloslukları`na verilecek olup, konşimentoda ki bilgiler ile ticari faturadaki bilgiler birbiri ile uyumlu olmalıdır, konşimentoda, ürünün değeri, birim fiyatı, net ve brüt ağırlık, marka ve işaretler, teknik ölçüler, Suudi Arabistan’da ki ithalatçının açık adı ve adresi, sevk aracı ve nakliye şirketinin adı, nakliyenin yola çıktığı tarih, yükleme ve boşaltma limanları ile ilgili bilgiler de yazmalıdır.

4- Sigorta Belgesi: Sigorta şirketi tarafından düzenlenecek olan bu belgede de, sigorta primi tutarının yanı sıra, nakil aracı ve yükleme ve boşaltma limanları ile bilgilerin de yer alması gerekmektedir.

5- Saso Belgesi için gerekli evraklarından Yükleme (Çeki) Listesi: Çeki listesi, alıcı ve satıcının ad ve adresi ile ürünün net ve brüt ağırlığı, koli sayısı, konteyner sayısı ve içeriği gibi bilgilerin yazılı olmasıdır.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting