Ana Sayfa / Yaşam / Şayrat Hava Üssü özelliği
SURİYE ÜS

Şayrat Hava Üssü özelliği

ABD neden Suriye’deki Şayrat Hava Üssü’nü vurdu ve Şayrat Hava Üssü’nün özellikleri. Suriye’de Amerika’nın vurduğu hava üssünün önemi ve Rusya faktörü. ABD savaş gemileri, Humus’taki Şaryat Hava Üssü’ne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattı. TSİ 03.45’teki saldırı sonrası Hava üssüne yakın bir bölgeden gelen ilk görüntüler gelmeye başladı.

Suriye’de füzelerle vurulan Şayrat Hava Üssü özellikleri ve önemi. Şayrat Hava Üssü Rus ve İranlı uzmanların kontrolündeydi iddiası. ABD, Suriye’deki Beşşar Esad rejimine ait bir hava üssünü, TSİ 03.45’te vurdu! Saldırı sonrası hava üssündeki tahribatı gözler önüne seren kareler yayınlandı.
Rus basınında yer alan haberlerde operasyonada 9 uçağın hasar gördüğü bilgisine yer verildi. Suriye ordusu ise 6 kişinin saldırı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.Akdeniz’de bulunan ABD savaş gemilerinden, İdlib’e yönelik kimyasal saldırının yapıldığı düşünülen ve kimyasal silahların bulunduğu öne sürülen Humus’taki Şaryat Hava Üssü’ne, 59 Tomahawk füzesi fırlatılmıştı.
Füzeler hava üssündeki uçakları, pistleri ve yakıt noktalarını hedef alırken, ABD’li yetkililer operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting