Ana Sayfa / İlginç / Seçmen kağıtsız oy kullanılır mı?

Seçmen kağıtsız oy kullanılır mı?

Oy verirken seçmen kağıdı zorunlu mu, seçmen kağıdı yoksa oy verilebilir mi oy vermek için kimlik kartı yeterli mi, ehliyet ile oy kullanılabilir mi? Mayıs 14 seçim tarihi olurken yaklaşık 60 milyon kişi oy kullanmak için sandıklara gidecek. Bu aşamada oy kullanacak kişilerin merak ettiği birçok husus bulunuyor. Bunlardan biri de seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı oldu?

Oy verleye giderken yanımızda seçmen kağıdı götürmek zorunlu mu, seçmen kagıdı olmayan oy verebilir mi, oy vermek için ne gerekiyor kimlik kartı yeterli mi sorusu. 28. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi için Türkiye Pazar günü seçime gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde vatandaşların merak ettiği hususlardan biri seçmen kağıdı olmadan oy kullanma olur mu oldu? Bu sebeple vatandaşlar e-devlet ile oy kullanmak için seçmen kağıdı sorgulama ekranı arayışına girdi. Vatandaş şimdiden hangi sandıkta oy kullanacağım telaşına girdi.

Seçmen Kağıdı Olmayan Oy Kullanacak mı?
Seçmen kağıtları Muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu aşamadan vatandaşlar seçmen kağıdını alamayabilir. Bu aşamada en önemli husus e-devlet üzerinde sorgulama ile Nerede oy kullanacağım sayfasından sorgulama oluyor. Sorgulama sonrası kişi nerede oy kullanacağına ulaşıyor. Bu sayfa üzerinden seçmen kağıdı dökümü alınabilmektedir. Gündem seçim…
e-Devlet Seçmen Kağıdı Sorgulama
Seçmen Kağıdı Sorgulama sayfasının adresi YSK ile e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. https://secmen.ysk.gov.tr adresi ile buradaki nerede oy kullanacağım sayfasına geçiş yapabilirsiniz. E-devlet şifresi ile böylelikle nerede oy kullanacağınızı sorgulayabilirsiniz. Hatta buradan seçmen kağıdı dökümü alabilirsiniz.

Hangi Sandıkta Oy Kullanacağım?
14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçiminde hangi sandıkta oy kullanacağım sorguları çok sık yapılmaya başlandı. Sandıklar ile oy kullanacak kişiler YSK tarafından e-devlet ile ilan edildi. Kişiler e-devlet giriş şifresi ile buraya giriş yaparak hangi sandıkta kullanacağına dair bilgiye ulaşabiliyor.

Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem milletvekili seçiminde 60 milyon 697 bin 843 kişi oy kullanacak. Bu anlamda hangi ilde, hangi sandıkta oy kullanacağınıza dair bilgiler e-devlete yüklenmiş durumda. Bunun yanında Seçmen Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı sorgulayanlar oy kullanacakları sandığı bilmeleri halinde kimlikleri ile kullanabilecek.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting