Ana Sayfa / Sağlık / Selülit nedeni içecekler
İÇECEKLER VE SELÜLİT İLİŞKİSİ

Selülit nedeni içecekler

Selülit kadınların duymak bile istemediği bir kelime. Selülit bir çok kadının kabusu adeta. Selüliti olan bir kadın kendine olan özgüvenini bile kaybedebilir. Peki selülite yol açan içecekler ve yiyecekleri biliyor musunuz? Bilgikahini olarak bu makalemizde bir sağlık sorunu olen selülit ve içecekleri irdeleyeceğiz. 

Selülitle içecekler arasında bir bağ olduğunu hiç düşündünüz mü? Bazı içecekler selülit yapar. Mutlaka hanımların bu makalemizi okuyup paylaşması kendi yararlarına olur. Kadınların son yıllarda adeta savaş açtığı selülitler deri altında biriken yağ tabakasının deriyi deforme etmesinden kaynaklanır. Selülitin nedenleri arasında genetik ve hormonal sebeplerin yanında beslenme düzeni de büyük rol oynar. Genellikle kadınlarda görülen selülit, zaman zaman erkeklerde ve hatta bebeklerde bile görülebilir. Östrojen seviyesinin kadınlarda yüksek olması selülitin daha sık görülmesinin nedenleri arasındadır. Özellikle kalça, basen, kol ve bacaklarda selülit oluşumuna rastlanır.

Selülit oluşan bölgede kan dolaşımı yavaşlamıştır. Bu nedenle egzersiz ve masaj gibi yöntemler selülitle savaşmada etkili olarak kabul edilir. Selülit kesinlikle yüzeysel bir hastalık olarak görülmemeli, yediğimiz gıdaların yanında içeceklerimize de dikkat etmeliyiz.

Hangi içecekler selülit oluşumunu tetikler?

1. Kahve: İçerisindeki yoğun kafein nedeniyle idrar söktürücü olup vücutta sıvı tutulmasını önleyen kahve çok tüketildiği zaman selülite neden olur. Özellikle kahvenin yanında tercih edilen şeker, süt ve kremalar da selülite yol açan besinlerin başında gelir.

2. Kola: Kafein ihtiva etmesi ve bolca tatlandırıcı ve şekerden yapılması kolayı da selülit yapan içecekler listesine sokar.

3. Çay: Bir başka kafein içeren içecek olan çay, fazla tüketildiği zaman selülit oluşumuna katkı sağlar.

4. Hazır meyve suları: Yüksek kalorileri ve şeker miktarı yönünden zengin olmaları meyve sularını selülitle savaşta yasaklı listesine eklemeye yetiyor.

5. Alkol: Alkollü içeceklerin çoğu vücutta selülit oluşumuna zemin hazırlar. Yüksek kalorili olmaları da bu etkiyi artırır.

6. Kremalı içecekler: Şeker ve doymuş yağ yönünden zengin içecekler olan kremalı kahve ve milkshakeler selülit dostu içeceklerdendir.

7. Turşu suyu: Yüksek miktarda tuz içeren turşu suyu selülite neden olan içeceklerdendir.

Selülitle savaşmanın en basit yollarından birisi düzenli spor yapmaktır. Düzenli egzersiz sayesinde kan dolaşımı hızlanır ve kaslar gerilerek selülitli yapı azalmaya başlar. Yüzme ve yürüyüş selülitle savaşmada en etkili sporlar olarak gösterilir. Bu sporlar lenf ve kan dolaşımını artırmaya yarar. Bol su tüketmek selüliti azaltmada önemlidir. Egzersiz ile parçalanan yağ ve toksik maddeler su yoluyla vücuttan atılır. Ayrıca beslenmemize dikkat etmek az yağlı ve az tuzlu bir beslenme programına geçmek selülit tedavisini başarılı kılar.

İlginizi Çekebilir

Robet Fico öldü mü?

Suikasta uğrayan ülke başbakanı kim ve kimler suikast düzenledi. Slovakya başbakanı öldü mü suikastte kim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting