Ana Sayfa / İlginç / Semeru Yanardağı nerede, özelliği

Semeru Yanardağı nerede, özelliği

Semeru yanardağı tam olarak dünyanın neresinde, Semeru Dağı hangi ülke sınırları içinde. dünyada son patlayan yanardağ Semeru yanardağı oldu. Semeru Yanardağı özelliği ne, patlama ne anlama geliyor bilgileri. Endonezya’nın Doğu Cava eyaletindeki Semeru Yanardağı’nda patlama oldu.

Semeru yanardağı tam olarak nerede hangi ülke sınırları içinde bilgisi. Semeru Yanardağı patladı. Semer Yanardağı en son ne zaman aktif olmuştu. tehlikesi ne bilgileri. Lumajang bölgesinde, 3 bin 676 metre yükseklikteki Semeru Yanardağı’nda meydana gelen patlamada çevredeki yerleşim yerleri yoğun kül ve dumanla kaplandı.

ENDONEZYA’DA KAÇ YANARDAĞ VAR VE SEMERU NASIL BİR DAĞ?

Dünyadaki en aktif volkanlar ve Semeru Yanardağı patlaması. Lumajang bölgesi yetkilisi Thoriqul Haq, TVOne kanalına yaptığı açıklamada, duman ve kül nedeniyle birçok köyün karanlığa gömüldüğünü belirterek yüzlerce kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini kaydetti.

Patlamanın ardından ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

“Pasifik Ateş Çemberi” deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya’da, yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

YANARDAĞ VE DEPREMLER

3 bin 676 metre yüksekliğindeki Semeru Yanardağı, en son Ocak ayında faaliyete geçmişti. Volkandan püsküren küllerin 15 bin metre yüksekliğe kadar ulaşması bekleniyor.

347 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Yine Java Adası’nda bulunan Merapi Yanardağı da yıl içerisinde  birçok kez kül püskürtmüştü. 2010’da 2 bin 968 metre yüksekliğindeki dağın lav püskürtmesi sonucu 347 kişi hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting