Ana Sayfa / Genel / Sigaraya Temmuz’da zam yok
SİGARA ALKOL

Sigaraya Temmuz’da zam yok

Temmuz 2017’de sigaraya zam yapılmayacak ancak alkollü içeceklere zam kapıda. Yeni içki zammı Temmuz 2017 belirleniyor. Tütün ve tütün ürünlerine ise enflasyon zammı olmayacak. Hükümet, aldığı kararla Temmuz ayında sigaraya enflasyon zammını yapmama kararı aldı.

Alkole zam geliyor sigaraya ise zam yapılmayacak temmuzda. Türkiye’de içki fiyatları yeniden zamlanıyor. Sigara ise bu kez zamdan nasibini almayacak. Yasa gereği alkol ve sigaraya Ocak-Temmuz aylarında geçmiş 6 aylık ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) oranı kadar otomatik zam yapılıyor. Temmuz dönemi için Bakanlar Kurulu kararı ile bu zammın sigaraya uygulanmaması kararı alındı. Alkole var sigaraya yok.

ÖTV’Sİ ARTACAK ÜRÜNLER 2017 TEMMUZ

Karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Erteleme kararında alkol ürünleri yer almadığı için 3 Temmuz pazartesi günü açıklanacak Ocak-Haziran dönemi enflasyonu oranında alkollü içeceklerin ÖTV’si aratacak. Dolayısı ile bu ürünlerinin fiyatlarına zam gelecek.

MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLADI

Konu ile ilgili Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında ise şöyle denildi: “Bugünkü Resmi Gazete’de sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan ÖTV tutarlarına ilişkin 2017/10462 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.

Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TÜİK tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE oranı kadar artırılmaktadır.

Bu yılın Temmuz-Aralık dönemi için ise 2017 yılı enflasyon gelişmeleri ve yılsonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan söz konusu maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarının artırılmaması uygun görülmüştür.”

İlginizi Çekebilir

Trafik cezaları katlandı

Trafik cezaları katlandı, ceza yiyen sürücü sayısı iki katına çıktı. Devletin en büyük gelir kalemi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting