Ana Sayfa / Sağlık / Sırt ağrısı geçirme yolları

Sırt ağrısı geçirme yolları

Evde sırt ağrısı nasıl geçer. Her 5 kişiden 1′ nin mutlaka yaşadığı ağrılardan biri olan sırt ağrısı kişinin hayat kalitesini de düşürmekte. Peki sırt ağrısı nedir ve neden kaynaklanır? Sırt ağrılarınızla ilgili merak ettikleriniz haberimizde saklı…

Sırt şikayetleri genellikle geniş sırt ağrısı veya diğer rahatsızlıkların sonucudur . Birçok insan sırt şikayetlerinden muzdariptir. Bu kısa sürede olabilir veya kronik sırt ağrısından kaynaklanabilir. Ağrının tam olarak nereden geldiğini bilmiyor musunuz? Ardından teşhis için bir doktora görünün. Sırt problemleriyle çok uzun süre dolaşmak hoş olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu sorunları yaşıyor musunuz? Yapabileceğin şeyler bunlar…

c8ff29bb-e567-4ab5-9f0c-16fbb14c3f83.jpg

SIRT PROBLEMLERİYLE ÇOK UZUN SÜRE DOLAŞMAYIN

Sırt ağrısıyla çok uzun süre dolaşmak sırt ağrısını tedavi etmeyi daha da zorlaştırabilir. Çoğu zaman şu geçerlidir: Doktor muayenehanesinde ne kadar hızlı olursanız o kadar iyi. Sırt problemleriniz varsa , her zaman gecikmeden doktorunuza danışın .

SIRT AĞRISI TÜRLERİ

Sırt ağrısı iki kategoriye ayrılabilir: spesifik ve spesifik olmayan. Birinci kategoride sırt şikayetleri, omurganın hasar görmesi, omurga boyunca uzanan sinirler veya sırttaki kaslar gibi sırt yaralanmalarından kaynaklanır. Hastaların yüzde 1 ila 5’inde spesifik sırt ağrısı belirlenebilir, çünkü ağrının belirli bir nedeni vardır. Bu bir fıtık, osteoporoz nedeniyle çökmüş veya kırılmış bir omur, Bechterew hastalığı, bir tümör veya omur iltihabı ve osteoartrit olabilir.

OLASI NEDENLER

Çoğu insan spesifik olmayan sırt ağrısı yaşar. Bu durumda, kalıcı şikayetler için belirli bir neden bulunamaz. Bel ağrısı, lumbago veya tükürme olarak da adlandırılan ağrı genellikle alt sırtta ortaya çıkar. Spesifik olmayan sırt ağrısının olası nedenleri şunlardır:

  • Yanlış duruş
  • Sırtınızı çok sık ve uzun süre egzersiz yapmak
  • Kaldırırken uygun olmayan form
  • Aşırı kilolu olmak
  • Stres
  • çok sürüş
  • Gebelik
  • terapi

Kendinizi sırt ağrısından şikayet ederken mi buluyorsunuz ? Bununla çok uzun dolaşmayın . Özellikle ağrı şiddetli ise, altı haftadan uzun sürüyorsa, karıncalanma veya uyuşmaya neden oluyorsa veya başka yerlere yayılıyorsa, nedenini belirlemek için bir doktora başvurun . Bir doktor, semptomları azaltmak için size doğru şekilde teşhis koyabilecek ve tedavi edebilecektir.

Sırt ağrısı pek çok hastalığın belirtilerinden biri de olabilir. Kalp, akciğer ve safra kesesi hastalıkları da sırt ağrısına neden olabilir. Boyun fıtığı da bölge olarak sırta yakın olması nedeniyle sırt ağrısına neden olabilir. Sırt omurgalarında oluşan kireçlenmeler de sırt ağrısı nedenlerindendir.

İlginizi Çekebilir

Robet Fico öldü mü?

Suikasta uğrayan ülke başbakanı kim ve kimler suikast düzenledi. Slovakya başbakanı öldü mü suikastte kim …

Sınırsız Hosting