Ana Sayfa / Ekonomi / Son İstanbul Taksi sayısı 2022

Son İstanbul Taksi sayısı 2022

İstanbu ticari taksi sayısı toplam kaçtane sorusu. İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası kaç sarı taksi var yani kaç ticari taksi çalışıyor bilgisi. İstanbul sarı taksi sayısı 2022 | İstanbul’da kaç taksi var? İstanbulluların ulaşımda en büyük sorunlarından birisi de taksi sorunu. Taksi sayısının yetersiz olmasından dolayı vatandaşlar taksi duraklarında dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. İBB yaşanan bu sorunun çözülmesi için 5 bin yeni taksi alımı için verdiği teklif UKOME tarafından reddediliyordu. Son gelen haberler ise vatandaşları sevindirdi. İstanbul’da 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesine onay çıktı. Peki İstanbul’da sarı taksi sayısı kaç? İstanbul’da kaç bin taksi var?

İstanbul taksi sayısı toplam kaç ve ne kadar ticari taksi bulunuyor bilgisi.

İstanbul sarı taksi sayısı 2022 | İstanbul’da kaç taksi var? İstanbul’da kaç bin sarı taksi var? İstanbul’da taksi çilesi çeken vatandaşları sevindiren gelişme yaşandı. Yollarda ve dıuraklarda dakikalarca boş taksi bulmak için bekleyenler taksi sayısının İstanbul için yetersiz olduğunu düşünüyordu. İBB de bu konuda binlerce yeni taksi plakası için UKOME’den onay alıması için teklif götürdü ancak UKOME tarafından kararlar reddedilmişti. Son yaşanan gelişmeye göre ise İstanbul’da 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuş taksiye dönüştürülecek.

İstanbul sarı taksi sayısı 2022

İstanbul’da binlerce sarı taksi bulunuyor. İstanbul’da 18 bine yakın sarı taksi bulunuyor. Bu taksilerin bir kısmı kaza ve onarım nedeniyle trafikte olamıyor ve gün içinde İstanbul’da 17 bin 500 civarı taksi vatandaşlara hizmet verdiği tahmin ediliyor. İstanbul’da her 1000 kişi başına 2 adet taksi düşüyor.

İstanbul’da kaç taksi var?

Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu İstanbul’da taksi sayısına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Şu anda 18 bin 395 tane sarı taksi var. Emniyet, jandarma, İBB 2022’nin 10. ayına kadar 11 bin 757 yaptırımda bulunmuş. Taksilerin yüzde 64’üne isabet eden bir rakamdır. Yüzde 61’i yol ve yolcu seçmek, kısa mesafeye gitmemek, kaba davranış var. 15 milyon 800 bin nüfus olduğu varsayılıyor İstanbul’da. İSKİ su kullanımına göre 19 milyon 300 bin olarak açıklanıyor. Kayıt dışılarla 20 milyona yakın bir sayıdan bahsediyoruz. 1000 kişiye düşen taksi sayısı 1.16. Gerçeğe göre 1000 kişiye düşen 1’in altında. 1965 yılında taksi bulmak bugünden daha kolaydı. İstanbul’da ciddi bir taksi problemi var.”

İstanbul’da kaç bin sarı taksi var?

İBB UKOME Toplantısı’nda İstanbul’da taksi sayısının artırılması için onay verildi. 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuş taksiye dönüşütülerecek. İstanbul’a yaklaşık 2122 taksinin daha trafiğe çıkması bekleniyor. İstanbul’da sarı taksi sayısının 20 bine yaklaşması bekleniyor. .

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Sınırsız Hosting