Ana Sayfa / Yaşam / Sosyalist muhtar Fevzi Kavuk öldü (Fevzi Kavuk kimdir)

Sosyalist muhtar Fevzi Kavuk öldü (Fevzi Kavuk kimdir)

Fevzi Kavuk nereli. kim, neci ve ölüm nedeni, yaşı. nazım hikmet’in cezaevi arkadaşı olan Fevzi Kavuk Türkiye’deki ilk sosyalist muhtar olarak adını duyurmuştu. İlk sosyalist muhtarı olan Fevzi Kavuk, Bursa’nın İznik İlçesi’nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Fevzi Kavuk 86 yaşında öldü Bursa’da. Fevzi Kavuk, Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşıydı. Nazım Hikmet ile Bursa Cezaevi’nde birlikte kalan İsmail Başaran’dan etkilenerek sosyalizme ilgi duyan Fevzi Kavuk, İznik’in Müşküle Köyü’nde yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşamını yitirdi. ‘Köylü Önderi’ ve Türkiye’nin ilk sosyalist muhtarı olarak bilinen Fevzi Kavuk, yarın öğle namazının ardından Müşküle Köyü’nde toprağa verilecek.
FEVZİ KAVUK KAÇ DOĞUMLU, NERELİ YAŞI

Müşküle Köyü nerede ve özelliği sorusunun yanıtı Fevzi Kavuk’ta saklıdır. 1960 ile 1980 yılları arasında Müşküle Köyü’nde muhtarlık yapan Fevzi Kavuk, 12 Eylül 1980’deki askeri müdahalesinin ardından gözaltına alınıp, çeşitli cezaevlerinde 10 ay 15 gün hapis yattı. Kavuk, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) 1965 ve 1969 milletvekili genel seçimlerinde aday oldu, ancak kazanamadı.

 

İlginizi Çekebilir

Üsküdar öldürülen 3 kişinin isimleri

Üsküdar pastane çatışma öldürülen 3 kişinin isimleri ve yaralıların kimlikleri. İstanbul Üsküdar’da bir pastanede barışmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting