Ana Sayfa / Spor / Spor salonu açmanın maliyeti evrakları

Spor salonu açmanın maliyeti evrakları

Kimler spor salonu açabilir, spor salonu açmak için gereken belge ve evraklar nedir nereden nasıl alınır bilgisi. Spor salonu açmak için ne kadar alet almak gerekiyor spor salonu kazançlı bir yatırım mıdır yapılır mı sorusu.

Spor salonu açmanın maliyeti, istene belgeler ve nereye müracaat etmek gerekir bilgisi. Günümüzde pek çok insanın bir spor salonunda kaydı bulunuyor. Kimi zayıflamak için, kimi vücut geliştirmek için, kimi ise kilo almak için spor salonuna gidiyor. Peki, spor salonu açma şartları nelerdir? Spor salonu açma maliyeti nedir?
İnsanların sağlıklı yaşamak ve vücutlarını istedikleri gibi geliştirmesi için spor salonlarına ihtiyaçları vardır. Günümüzde spor salonlarına artan yoğun talep, spor salonu açma fikrini öne çıkarmaktadır.

Spor Salonu Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?
Spor salonunun tam adı, adresi ve yapılacak tüm faaliyetleri içeren dilekçe,
İkametgah belgesi,
Kurucunun nüfus cüzdanı fotokopisi,
3 adet vesikalık fotoğraf,
Kira kontratı fotokopisi,
İşyeri onaylı ve mimar onaylı vaziyet planı,
Salonda faaliyet verilecek olan spor dallarının eğiticileri ile yapılan sözleşme,
Ticaret Odası ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne kayıt belgesi,
Vergi levhası fotokopisi,
Salonda çalışacak doktor, sağlık çalışanının sözleşmesi ya da klinik sözleşmesi
Belediye’nin vereceği işyeri açma izin belgesi,
Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü kararına göre, spor salonlarında en az 125 m2 çalışma alanı olmalıdır.

Spor salonu ruhsatı almak için hazırlanması gereken belgelerle birlikte kişi bulunulan bölgedeki belediyeye, gençlik spor il müdürlüğü ya da vücut geliştirme federasyonuna başvurulmalıdır.

Spor Salonu Açma Maliyeti Nedir?
Spor salonu açarken göz önünde bulundurulması gereken şeylerden en önemlileri; salonun bulunduğu konum, spor aletlerinin kalitesi, rahat çalışmak için spor salonunun genişliğidir. Bu etkenlere göre, spor salonu açma maliyeti değişmektedir.

Ortalama bir spor salonunun 200-300 m2 olduğu düşünülürse, bu spor salonunun;

Resmi belgeler, açılış giderleri
Dekorasyon maliyetleri (dolap, duş, masa, resepsiyon vs.)
Fatura (kira, elektrik, su) ve personel maaşları
Fitness aletleri gibi giderleri olacaktır.
Bu giderler hesaplandığında, ortalama olarak 450.000-600.000₺ aralığı ortaya çıkmaktadır.

Spor Salonu Açmak Karlı mi?
Spor salonlarına talep çok fazladır. İnsanlar işten çıktığında yorgunluklarını atmak için genellikle spor salonlarını tercih ederler. Bu sebepten dolayı spor salonları genellikle iş ve ev güzergâhında bulunmaktadır. Daha çok kişiye ulaşmak için yapılan spor salonunun reklamı da diğer bütün etkenler gibi önemlidir. Yapılan kampanya ve aktivitelerin paylaşılması, yeni üyelere kapı açacaktır.

Spor salonları genellikle aylık ve yıllık olarak üyelik yapmaktadırlar. Hatta müşteri çekmek için ve üyenin spor salonundan daha çok yararlanması için fazladan ay hediye eden ya da indirim yapan spor salonları da vardır. Bu gibi kampanyalar spor salonuna daha çok avantaj sağlayarak, para kazandırmaktadır. Ortalama bir spor salonunun aylık üyelik ücreti 400₺ olarak hesaplandığında, yıllık olarak 4.800₺ olmaktadır.

Müşteri memnuniyetiyle üye sayısının artışı doğru orantılı düşünüldüğünde, spor salonu açmak karlıdır. Üye sayısı arttıkça daha çok para kazanılacaktır.

İlginizi Çekebilir

Real Madrid Mbappe’yi kadrosuna kattı

Mbappe, Arda Güler’in takım arkadaşı oldu Real Madrid’de. Mbappe, Real Madrid’e kaça gitti bilgisi. İspanya …

Sınırsız Hosting