Ana Sayfa / Genel / Staj emeklilikten sayılmıyor

Staj emeklilikten sayılmıyor

Staj süresinin emeklilik süresinden sayıldığı iddiaları gündemdeydi ancak SGK’dan yeni bir açıklama var. SGK internet sitesindeki habere göre stajda geçen süre emeklilik süresine dahil edilmiyor dendi. Öte yandan EYT durumundakiler de yeni bir açıklama bekliyor seçik öncesi EYT çıkması bekleniyor. 

Soru, staj< süresi emeklilikten sayılıyor mu el cevap hayır. SGK son emeklilik ve emeklilik süreleri ile ilgili olarak internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. EYT çıkacak mı yeni ve EYT için yeni bir torba yasa hazırlığı var mı henüz Meclis’ten bu yönde bir haber gelmedi ama staj süresinin emeklilik süresine ekleneceği yönündeki haberler yalanlandı kurum tarafından. İşte SGK’dan yapılan o açıklamanın tam metnini aşağıda bulabilirsiniz.
“Staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Sigortalılık başlangıcı ya da emeklilik yaşının hesaplanması dahil sosyal güvenlik hakları ancak kanunla düzenlenebilecek haklardır.’

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting