Ana Sayfa / Gündem / Sultan Özcan neci, nereli ve kim?

Sultan Özcan neci, nereli ve kim?

Sultan Özcan aslen nereli, eğitimi, yaşı ve kimdir bilgileri. HDP’nin yeni eşbaşkanları kimler bilgisi. HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Sultan Özcan, çeşitli sendika ve dernek yönetimlerinde bulundu. Özcan, HDP MYK üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Sultan Özcan neci, kim, yaşı, eğitimi ve görüşü bilgisi. HDP’nin yeni başkanları kimler sorusu. Kapatılma riskine karşı tüm çalışmalarını Yeşil Sol Parti’ye devredecek olan HDP,  Ankara’da kongre düzenledi.

Partinin yeni Eş Genel Başkanı’nın Sultan Özcan, 1965 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Küçük yaşta ailesiyle birlikte Adana’ya giden Özcan, 1985 yılında Çukurova Üniversitesi’nde devlet memuru olarak çalışmaya başladı. 12 yıllık memuriyet hayatından sonra özel sektörde çeşitli alanlarda çalıştı. Özcan, çeşitli sendika ve dernek yönetimlerinde bulundu.

Kadın, emek ve ekoloji mücadelesinin içinde yer alan Özcan, iki dönemdir STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü olarak HDP MYK üyeliğine devam ediyor.

Ayrıca Özcan 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Halkların Demokratik Partisi 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

HDP’NİN YENİ EŞ BAŞKANI SULTAN ÖZCAN KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDA, EVLİ Mİ?

Sultan Özcan, 1965 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Ailesiyle birlikte Adana’ya giden Özcan, 1985 yılında Çukurova Üniversitesinde devlet memuru olarak çalışmaya başladı.

12 yıllık memuriyet hayatından sonra özel sektörde çeşitli alanlarda çalıştı. Özcan, çeşitli sendika ve dernek yönetimlerinde bulundu. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem Milletvekili Adayı olmuştu.

Kongrede HDP’nin Parti Meclisi (PM) ve yetkili organları da belirlendi. PM’de yer alan isimler şöyle: Adem Demirağaç, Ahmet Yaşaroğlu, Aydın Çetinkaya, Ayfer Demirel, Ayşe Yılmaz, Besra Aslan, Cevdet Bakın, Fatma Yılmaz, Gülistan Ataş, Gülsüm Ağaoğlu, Gültekin Koçdemir, Gülten Akdağ, Gülüstan Önver, Hatice Akdağ, Hüsnü Kuran, İsmet Kaya, Kahraman Oğuz, Kamile Koç, Kayhan Yüksel, Kıymet Temel, Kıznaz Türkeli, Mahmut Çavlı, Mahmut Emin Avcı, Mehmet Yalçın, Mehmet Zarif Kesiciler, Mustafa Erbek, Müge Yamanyılmaz Koşar, Nurettin Söznmez, Peruze Demir, Resul Sadak, Sait Bıçakcı, Salih Mevali, Sevgül Yalçın, Songül Köse, Şengül Acı, Türkan Konukcu, Ubeydullah Özmen, Ufuk Özel, Zehra Vezan Karabulut.

HDP 4. Olağanüstü Kongresi'nde Pervin Buldan'dan önemli açıklamalarSultan Özcan

PM yedek üyeleri: Nilüfer Yeşiltepe, Aydın Kaya, Cahit Doğan, Melek Yerkan, Zekiye Özkan, Şenel Öztürk, İmam Özçelik, Çetin Çiftçi, Hazime Deniz, Mehmet Ağa Benli, Güher Urkun, İsmail Ağan, Selami Özyaşar, Sait Kılıç, Zabit Vurdu.

Disiplin Kurulu üyeleri: Adalet Aydın Sözkesen, Ayhan Akgül, Berfin Kaya, Bilal Algünerhan, Celal Soğuk, Şevkiye Müge Caner, Yüksel Yıldırım.

HDP 4. Olağanüstü Kongresi'nde Pervin Buldan'dan önemli açıklamalar

Cahit Kırkazak

Kongreye; HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile delegeler katıldı. Kongrede konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu dava mücadelesi için son nefesini verenlerin dahi ‘Borçlu gidiyorum’ diyenlerin onurlu bir davasıdır. Ben de son nefesimi verene kadar bu mücadelenin bir ferdi olarak bu yolda yürümeye ant içtim. Bu yüzden bizler her zaman şunun farkındaydık; ne yaparsak yapalım az kalır eksik kalır. Beş yıla yakındır eş başkanlık görevi sürdürüyorum. Ancak şimdi büyük bir değişimin dönüşümün zamanıdır. Bana yoldaşlık eden, bütün bu süreç içinde yanımda olan, bana can olan, yol gösteren başta cezaevindeki arkadaşlarım olmak üzere halkıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu onurlu mücadele kesinlikle kazanacaktır. Hepimizin yolu açık olsun.” dedi.

HDP 4. Olağanüstü Kongresi'nde Pervin Buldan'dan önemli açıklamalar

Eski Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise “Bu kongre, sürecin finali değil; başlattığımız muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti’ye yığacağız, ama HDP ruh olarak da kurum olarak da devam edecek” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Mustafa Sandal’ın 1 Mayıs paylaşımı

Mustafa Sandal, 1 Mayıs saraçhane fotosu üzerinden çağrı yaptı. Mustafa Sandal’ın 1 Mayıs paylaşımı etkileşim …

Sınırsız Hosting